Nigerianen staken, Mignolet zorgt voor rel bij Belgen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Nigerianen staken, Mignolet zorgt voor rel bij Belgen

• Doelman Simon Mignolet is niet blij met zijn gebrek aan speeltijd. Is er een relletje geboren bij de Belgen, die juist voor het eerst in de historie alle drie de groepsduels wisten te winnen en in de achtste finale op de Verenigde Staten stuiten? 'Ik stel vast dat zeven andere jongens hun kans kregen en ik als enige niet', aldus de sluitpost van Liverpool. 'Daarover ben ik toch teleurgesteld. Het is nu toch al van 11 mei dat ik nog eens speelde. Dat is al een zestal weken geleden, toch een redelijk lange periode. Maar begrijp me niet verkeerd. Ik ben heel blij met de negen op negen, dat is fantastisch. Alleen is het op training toch heel anders. Er is toch een verschil met het spelen van een wedstrijd.' (Het Nieuwsblad)

• Daar is alweer de volgende staking! Dit keer weigeren de internationals van Nigeria te trainen omdat zij met de voetbalbond in conflict zijn over de te betalen WK-premies. Zeker nu de achtste finale is behaald moet de vergoeding omhoog, menen de Afrikanen. Ahmed Musa, die twee keer scoorde tegen Argentinië, zou zelfs naar Nigeria zijn afgereisd om te onderhandelen. Als hij dan maar op tijd terug is voor de achtste finale van maandag tegen Frankrijk…. Overigens treden de Nigerianen in de voetsporen van de Ghanezen, die na lang bakkeleien over de premies een vliegtuig vol miljoenen naar Brazilië zagen afreizen…

• De nieuwe shirts van Anderlecht. Oordeel zelf. Wij vinden het uitshirt niet zo heel mooi...

'Louis van Gaal is een van de beste trainers van de wereld.'
Ander Herrera, de eerste topaankoop van Manchester United, wil zijn basisplaats onder Louis van Gaal vast veiligstellen. (Clubwebsite)

Cristiano Ronaldo moet vreemd op hebben gekeken. Terwijl de Portugees de WK-uitschakeling op zijn hotelkamer wilde verwerken trof hij daar, nota bene op zijn bed, een vijftienjarig jongetje aan. De jongen was door de beveiliging heen gekomen. Ronaldo zette de logé op de foto en deelde dat kiekje op social media. De oplossing van de Portugese vedette is overigens uiterst chique: zonder de politie erbij te halen mocht de jongen vertrekken. Hij kreeg zelfs een aandenken: een foto met de Portugees.

'Ik verwacht dat Mexico gaat winnen. De kracht van de Mexicaanse ploeg is hun eenheid, de spelers hebben plichtsgevoel. Zondag ga ik met mijn familie en vrienden kijken en dan hoop ik dat over een paar weken Mexico wereldkampioen wordt.'
• Was getekend: Jesús Corona. De Mexicaanse middenvelder annex aanvaller van FC Twente (clubwebsite).

'Wie heeft hij gedood? Dit is een oneerlijke straf;  pure maffia. Wie denken jullie wel dat jullie zijn? Waarom stuur je hem niet gelijk naar Guantanamo Bay.'
• Diego Maradona is duidelijk over de schorsing die de FIFA heeft opgelegd aan Luis Suarez. Hij vindt de straf veel te zwaar, zo vertelde hij aan een Venezolaans televisiestation.

•  Je moet het maar durven. Als aftredend premier de president van Amerika voor een weddenschapje uitdagen. Het succes van De Rode Duivels  deed aftredend premier Elio Di Rupo die stoute schoenen aantrekken. Op Twitter zette hij een paar biertjes in. Overigens is het nog niet bekend of  Barack Obama de invitatie aanneemt. Wellicht dat dat te maken had met de locatie waar de Amerikaan het duel met Duitsland (de 1-0 nederlaag betekende geen uitschakeling voor de VS) bekeek: in de lucht. Hij zat namelijk in Air Force One, het presidentiele vliegtuig.

• Er is langzamerhand een hype onder voetballers aan het ontstaan. Waar Giorgio Chiellini zich gisteren al liet fotograferen toen een Braziliaans kamermeisje hem in zijn schouder beet, deed de Braziliaan Fred er een schepje bovenop. Uiteraard zijn het allemaal verwijzingen naar de beet van Luis Suarez. De spits van De Goddelijke Kanaries  zette zijn tanden in ploeggenoot Marcelo. Dat moment werd net op de foto gezet, waardoor de spits later kwam met de volgende tekst: 'We kunnen niet ontkennen dat Suarez een fout heeft gemaakt, maar deze straf is te zwaar.' Laten we er maar vanuit gaan dat hij het meent. Overigens is Suarez zijn eerste sponsor kwijtgeraakt. Het internetbedrijf 888poker heeft per direct de samenwerking beëindigd. Eerder keerde Adidas de actie van de aanvaller af. Vreemd, sponsoring van Suarez is toch een gok?

• Overigens baarde Chiellini opzien met een steunbetuiging aan Suarez op zijn eigen site. Waar de Italiaan na het duel met Uruguay nog woest was op de spits, is hij inmiddels bijgetrokken. 'Er is geen gevoel van blijdschap of genoegen over de schorsing van Suarez. Ik vind de straf te zwaar. Mijn gedachten zijn nu bij Suarez en zijn familie. Hij gaat een zware tijd tegemoet. Ik hoop dat de FIFA het hem in ieder geval toestaat bij zijn ploeggenoten te blijven op dit WK.'

• Dat noemen we nog eens een knock-out. Jermaine Jones knalde in het duel met Duitsland (1-0 verlies) op de rug van scheidsrechter Ravshan Irmatov. De arbiter uit Oezbekistan bleek stevig in elkaar te zitten. Bekijk hier de pijnlijke botsing.

• Mocht Oranje wereldkampioen worden dan wacht de selectie van Louis van Gaal een opmerkelijke beloning.  'De goal van Robin van Persie, en alle krantenkoppen over 'the flying Dutchman' hebben ons op het idee gebracht ook iets extra's te doen. We gaan proberen ze letterlijk naar een nog hoger niveau te tillen; 103 km. De hele selectie van 23 spelers en natuurlijk Louis van Gaal', Michiel Mol, oprichter van het Nederlandse ruimtevaartbedrijf SXC in De Telegraaf. Oftewel: Oranje gaat de ruimte in met de wereldbeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.