Cartoon en spel Suarez, Borges evenaart pa, derde Hazard

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Cartoon en spel Suarez, Borges evenaart pa, derde Hazard

• Het succesverhaal van Costa Rica is al schitterend, maar in het geval Celso Borges is het allemaal nog wat specialer. Hij treedt namelijk in de voetsporen van zijn vader Alexandre Guimaraes, die met de lichting van 1990 voor de enige keer tot dit WK de groepsfase van een WK overleefde namens Costa Rica. Mogelijk verbetert hij dus de prestatie van zijn pa, die later op het WK van 2002 en 2006 bondscoach van de Costa Ricanen was. Dat zou voor de middenvelder een droom zijn. 'Ik heb wat privémateriaal van 1990 gezien van mijn vader. Hij liet me dat steeds weer zien. Maar hij was wel mijn held. Natuurlijk waren daar Zidane en Iniesta, maar hij bleef altijd de beste.' Gemakkelijk heeft Borges junior het niet gehad in zijn jeugd vertelt hij in The Guardian. 'Ik heb moeten lijden voor zijn nederlagen en heb altijd zijn overwinningen gevierd. Ik moest altijd twee keer harder werken dan anderen, maar dat we nu in de achtste finale staan is de beloning.' Wij vinden dat ook wel een feestje waard.

• Je had al Thorgan en Eden Hazard, maar de voetbalwereld maakt vanavond pas écht kennis met de derde telg van de Belgische voetbalfamilie die begiftigd is met het nodige talent. Zulte Waregem heeft Kylian Hazard vastgelegd. De achttienjarige broer van Eden en Thorgan tekende voor twee seizoenen en hoopt net zo goed te worden als zijn twee broers. Toeval is het niet helemaal. Carine en Thierry Hazard, de ouders, speelden allebei profvoetbal. Een tip van onze kant voor de heren scouts: vastleggen die Ethan Hazard, ook al is hij pas elf...

• We kunnen er niet omheen. De hele wereld staat op z'n kop omdat Luis Suarez opnieuw een tegenstander heeft gebeten. Het voorval is in ieder geval voer voor veel vermakelijke verwijzingen. Zo is er een heus spel uitgebracht en is onderstaande cartoon wel heel vermakelijk. Veel plezier!

• Omdat de Uruguayaan zich heeft laten gaan, meent iedereen die zichzelf ook maar een beetje aanzien in de voetbalwereld toerekent er iets over te moeten zeggen. Wij vonden de uitspraak van Oliver Kahn wel opvallend. 'Dit soort gedrag past meer bij dieren...' Nou, beste Ollie. Waar hoor jij dan bij?, moet voormalig Borussia Dortmund-spits Heiko Herrlich gedacht hebben toen hij de voormalige doelman van Bayern München en de nationale ploeg hoorde praten bij de ZDF. Waarom? Omdat Kahn ooit hetzelfde deed. Maar daar is Herrlich het niet mee eens. 'Hij beet me destijds niet. Hij knabbelde wat, maar ik miste geen stuk van mijn nek...'

• Luis Suarez heeft er in ieder geval wel een nieuwe fan bij: collega-enfant-terrible Joey Barton.

• Over rancuneuze Duitsers gesproken. 'Philipp Lahm is ongeschikt als verdedigende middenvelder', dat is de strekking van de column van Michael Ballack in Express. De middenvelder van weleer moest in aanloop naar het WK van 2010 geblesseerd afhaken en zag destijds Lahm zijn aanvoerdersband overnemen. Na een kortstondige rentree kreeg hij de band niet meer terug... Het deed blijkbaar zeer, of zou hij Lahm echt niet goed genoeg vinden.

• De hele voetbalwereld sprak dinsdagavond schande van Luis Suarez, die voor de derde keer in zijn loopbaan iemand beet. Maar de Uruguayaan heeft met zijn dwaze actie ten opzichte van de Italiaan Giorgio Chiellini in ieder geval één iemand enorm blij gemaak. De Noor Thomas Syversen besloot al op 12 juni op een goksite 32 Noorse kronen (omgerekend iets minder dan vier euro) in te zetten op het feit dat Suarez tijdens het WK iemand zou gaan bijten. Dankzij de kortsluiting in het hoofd van de Liverpool-aanvaller is Syversen na dinsdagavond 5.600 kronen (zo'n 674 euro) rijker.

• Ook de creatievelingen op Twitter konden hun lol op met de voormalig Ajacied. Hierboven een selectie van de leukste creaties.

• Wie er minder blij mee zullen zijn, zijn de mensen van dit Twitter-account. Alhoewel, ze zetten er dan weer niet expliciet bij met wíe die meet & greet eigenlijk is.

'Deze generatie Franse voetballers heeft echt de kwaliteiten om prijzen te winnen. Wanneer je op een WK speelt, weet je nooit of je de kans krijg om nóg een keer op zo'n toernooi te spelen. Daarom moeten ze er alles uit halen en beseffen dat ervaring groeit door het spelen van dit soort toernooien.'
• De Franse ex-vedette Thierry Henry (die zelf op vier WK's actief was) heeft vertrouwen in zijn landgenoten en geeft ze nog wat goedbedoeld advies mee.

• Oh jee, wat doet ze zichzelf toch aan... De Chileense porno-actrice Marlen Doll heeft haar landgenoten weer een belofte gedaan. Eerder stelde ze Chileense mannen al sex-marathons van respectievelijk 12 en 24 uur in het vooruitzicht als het nationale elftal zou winnen van Australië en Spanje. In de achtste finale speelt Chili nu tegen Brazilië en Doll heeft beloofd dat als ook het gastland wordt verslagen, ze er een schepje bovenop doet. Mannen mogen dan liefst 48 uur achter elkaar met haar naar bed. Niet verrassend: sinds de start van het WK groeide het aantal mensen dat haar volgt op Twitter van 5.000 naar 128.000...

'Natuurlijk, waarom niet? We hebben een onverzettelijke verdediging, een creatief middenveld en onze aanvallers kunnen het iedere defensie lastig maken. We hebben geweldige spelers, maar hebben nog niet ons beste spel laten zien'
• De Nigeriaanse aanvaller Peter Odemwingie kwam op straat een man tegen die hem voorspelde dat Nigeria-Brazilië de WK-finale wordt. Dit was zijn antwoord...

• De Australische Gippsland Soccer League is maar een kleine competitie, maar de missers zijn er bij tijd en wijle enorm. Zo ook in de wedstrijd tussen Monash en Falcons 2000. Spits Emanuel Tombra van laatstgenoemde club mag alleen op het doel af, maar slaagt er op de een of andere manier niet in een doelpunt te maken.We kunnen wel stellen dat deze actie meedingt naar de titel 'Misser van het Jaar'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.