Samaras krijgt uitleg, FIFA en Mexicanen gepikeerd

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Samaras krijgt uitleg, FIFA en Mexicanen gepikeerd

• We beginnen met een zeer fraai filmpje van Jay Beatty. Jay, die lijdt aan het Syndroom van Down, werd wereldnieuws toen hij de Schotse titel van Celtic vierde met Georgios Samaras (bekijk hieronder het filmpje). Toen Griekenland op het WK de volgende ronde haalde dankzij zijn held Samaras nodigde de Griekse bond het jongetje direct uit om naar Brazilië te komen. Helaas was Jay al op vakantie met zijn familie. In een nieuw filmpje legt hij uit waarom hij niet kwam.

• Dankzij Oranje VLOOG Mexico zondagavond uit het WK en de KLM strooide met bovenstaande tweet wat zout in de Mexicaanse wonden. De vliegtuigmaatschappij was iets te laat met het verwijderen van de tweet. Veel Mexicanen maakten hun onvrede kenbaar. Onvrede aldaar, maar wij delen een compliment uit aan de KLM. Wij vinden het namelijk wel leuk!

• Bij Nigeria kan het vizier weer op voetbal, aldus bondscoach Stephen Keshi. De voorbije dagen ontstond er ophef over de premies, die niet hoog genoeg zouden zijn volgens de voetballers nu de volgende ronde is bereikt. Er volgde zelfs een boycot bij een training. Keshi geeft uitleg: 'Het is niet zo dat we geweigerd hebben om te trainen. We waren gewoon aan het wachten op een beslissing. Terwijl we met de federatie aan het onderhandelen waren, zijn we de tijd uit het oog verloren en zo zijn we vergeten te trainen. We eisten duidelijkheid en die hebben we nu. Alle problemen zijn opgelost.'

• De FIFA is boos. Waarom? Omdat niet alle landen zich aan de gedragsregels houden bij de publieke optredens. 'Ze weten dat ze sterren zijn en gedragen zich ernaar. Steeds meer komen landen zonder spelers naar de persconferenties. We zullen er bij de landen op aandringen dat dit anders moet', zei woordvoerder  Alain Leiblang namens de FIFA.  De wereldvoetbalbond gaat onder meer de Nederlanders een brief sturen. Er zou immers onvrede zijn over het sturen van geblesseerde spelers naar de persconferentie vóór een training. Wanneer een land op papier de thuisspelende ploeg is, is een persoptreden voor de training verplicht. Bondscoach Louis van Gaal koos al voor de toenmalig geblesseerde Bruno Martins Indi en Leroy Fer omdat de andere spelers zich dan op de training zouden kunnen focussen. Ook Frankrijk en Uruguay, waar bondscoach Oscar Tabárez in een reactie op de schorsing van Luis Suarez alleen een verklaring wilde afgeven een geen vragen wilde beantwoorden, kunnen een brief verwachten. Al vragen wij ons wel af waarom je geen geblesseerde speler zou mogen sturen...

Diego Maradona, die zoals hieronder te lezen is ook al het nieuws haalde door enkele gepeperde uitspraken, volgt voor The Times of India  het WK op de voet. De Argentijnse levende legende is uitermate positief over Nigel de Jong. 'Hij wordt gevraagd het vuile werk op het middenveld op te knappen. Hoe sterk de aanval van een team ook is, je hebt spelers nodig die op het middenveld als ware strijders opereren. Nederland heeft er zo eentje.' Voor Nederland des te vervelender dat de Jong geblesseerd raakte.

'De sfeer bij de Colombiaanse nationale ploeg is veel beter dan bij AC Milan. Sinds Clarence Seedorf daar arriveerde, speelde ik niet meer.'
De Colombiaan Cristan Zapata bereikte met Colombia ten koste van Uruguay de achtste finales op het WK en deelt een klein schimpscheutje uit aan de inmiddels vertrokken coach van AC Milan.

• Overigens werd er bij de Colombiaanse pers nogal hysterisch gereageerd op de schitterende goal van James Rodríguez. Hoe? Luister maar.

• In de rust van Brazilië-Chili is het tot een opstootje gekomen in de spelerstunnel. De Braziliaanse persvoorlichter Rodrigo Paiva zou daarbij de Chileense spits Mauricio Pinilla een klap gegeven hebben. Het incident zou ook vastgelegd zijn door de televisiecamera’s, maar beelden zijn er nog niet van opgedoken. Paiva wijst overigens met de beschuldigende vinger naar Sebastián Becaccece, de assistent van Chili. 'Hij is de man die ruzie begon te zoeken.' (Globoesporte)

• Nog meer onrust rondom het duel tussen de Brazilianen en Chilenen. Voor de aftrap wisten hackers namelijk via het officiële Twitteraccount van de Braziliaanse federale politie een valse bommelding in Estádio Mineirão te verspreiden. Er werd zelfs gespeculeerd over een evacuatie. De valse melding werd echter direct opgemerkt door het account en verwijderd, waardoor paniek uitbleef.

• Overigens vinden wij het erg jammer dat Chili al naar huis is. Dat betekent immers ook dat deze journaliste, met de schitterende naam Jhendelyn Núñez, huiswaarts is gekeerd…. Aangezien het filmpje inmiddels geblokkeerd is danken wij Erik Koot die ons, zie de comments, te hulp schoot.

Júlio César ontpopte zich tijdens de strafschoppenserie van Brazilië-Chili tot held van het thuisland door twee penalty’s te keren en daarmee de Seleção richting de kwartfinale te helpen. De kritieken in Brazilië op zijn optreden waren lovend. 'Leve César', schrijft Aqui. 'Hij houdt de droom van de zesde wereldtitel in leven.' Ook Meia Hora was lyrisch. 'Dank je, Júlio César! Hij keert twee strafschoppen en is daarmee grotendeels verantwoordelijk voor de overwinning.'

• Dat Ronald Koeman de nieuwe manager wordt van Southampton is al enige tijd bekend, maar nu gaat hij dan ook echt op weg naar Engeland.

'Het zijn twee idioten.'
Diego Maradona staat niet bekend om zijn ongezouten meningen en die reputatie heeft hij ook in het televisieprogramma De Zurda weer waargemaakt. Hij noemde daarin namelijk Pelé en Franz Beckenbauer idioten. 'Zij komen alle twee uit het museum om hun mening te geven en ze zeggen vervolgens domme dingen', aldus de voormalig wereldster, die geregeld zijn hekel aan Pelé openbaart.

• Dat Luis Suarez voordat hij dit WK Giorgio Chiellini beet ook al zijn tanden zette in Otman Bakkal en Branislav Ivanovic was bekend, maar het Engelse Daily Star claimt nog vijf van zulke voorvallen te hebben gevonden. Dit zou gebeurd zijn in de tijd dat Suarez nog in Uruguay voor Nacional speelde. Om de reputatie van de spits niet te beschadigen zouden deze incidenten destijds in de doofpot zijn gestopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.