Toch vrouw bij Clermont, minister slachtoffer van muiterij

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Toch vrouw bij Clermont, minister slachtoffer van muiterij

• Eerst wel, toen weer niet en nu weer wel. Waar het over gaat? Over de trainersstoel van de Franse tweedeklasser Clermont Foot, die bezet zou gaan worden door Helena Costa, de eerste vrouwelijke trainer bij een profclub (voor mannen). Zij zegde op het laatste moment af, maar kent een vrouwelijke opvolger.  De 39-jarige Française Corinne Diacre gaat de heren op het trainingsveld en bij de wedstrijden vertellen wat te doen. De oud-international van de Franse vrouwenploeg tekende voor twee seizoenen. Maar dan nu nog even wachten totdat ze daadwerkelijk op het veld staat...

• Dat bij slechte resultaten de Ghanezen een vervelende terugkomst wacht, was al wel bekend. Maar de WK-uitschakeling heeft ook zijn gevolgen voor Elvis Afriyie-Ankrah, de Ghanese minister van Sport. Hij en zijn assistent zijn ontslagen. Ze zouden deels de oorzaak van het falen zijn geweest. Logisch, want met de muitende selectie had de uitschakeling in Groep G uiteraard helemaal niets te maken… Het gaat zelfs nog een stapje verder. De regering heeft zelfs een officeel onderzoek aangekondigd naar het falen van de nationale ploeg en staat daarin niet alleen. Ook in Kameroen volgt een officieel onderzoek na de uitschakekeling...

Kevin-Prince Boateng werd evenals Sulley Muntari op de dag van de uitschakeling tegen Portugal (2-1 verlies) vanwege wangedrag al uit de Ghanese selectie gezet.
Kevin-Prince Boateng werd evenals Sulley Muntari op de dag van de uitschakeling tegen Portugal (2-1 verlies) vanwege wangedrag al uit de Ghanese selectie gezet.

• Stel je voor: voetballen in de hitte en met een hoge luchtvochtigheidsgraad. Dat is al zwaar, maar helemaal als je niet mag eten en drinken. De ramadan is zaterdag begonnen en onder anderen de spelers van Algerije zullen daar mee te maken krijgen. De spelers vertelden al voornemens te zijn daadwerkelijk te gaan vasten. Wel is er een imam meegereisd, om spelers te begeleiden die besluiten niet mee te doen aan de Ramadan. Wél Ramadan en tóch goed presteren zou de prestatie van Algerije alleen maar knapper maken.

• Kennen we hem nog? Chris Kamara, Engelsman, oud-prof en inmiddels al 56 jaar oud. Toch is hij nog even snel als weleer. In Rio de Janeiro sprintte hij een overvaller eruit en leverde hem over aan de politie. Na flink lang te zijn vastgehouden op het bureau om een verklaring af te leggen, raadden de politieagenten de Engelse oud-prof aan dit voortaan niet meer te doen. De dieven zijn immers meestal gewapend. Op Twitter deelde Kamara vervolgens zijn hele avontuur met zijn volgers.

• Door het succes van Oranje op het WK zal bondscoach Louis van Gaal later naar Manchester United verkassen. Tot die tijd moet Ryan Giggs (foto) het zien te rooien. Op de clubwebsite vertelt de ad interim-coach van vorig seizoen dat hij veel hoopt te gaan leren van de Nederlandse hoofdcoach. 'Vorig seizoen zat ik regelmatig op de bank met het gevoel: Nee, hier ben ik nog niet klaar voor. Ik wil wat meer ervaring op gaan doen en hoop daarom veel te leren van Van Gaal. Bovendien speel ik niet meer en kan ik me volledig op het coachen richten.' Leuk of niet, zolang Van Gaal nog niet terug is zal Giggs het toch alleen moeten doen.

Arjen Robben behoort tot de beste vijf spelers van dit WK. Althans, als we de Castrol-index van de FIFA mogen geloven. Op basis van mathematische formules worden de prestaties van verschillende spelers in deze ranglijst beoordeeld. In deze Castrol-index hoeft Robben slechts voorrang te verlenen aan Karim Benzema, David Luiz, Ivan Perisic en James Rodríguez, die tot nu toe beoordeeld wordt als de beste voetballer op dit eindtoernooi.

• Dat belooft blijkbaar nog wat, want Robben zelf toont zich niet bijzonder enthousiast over zijn vorm. 'In de afgelopen jaren zijn er volgens mij best periodes geweest dat ik nog beter was.' (NuSport)

Luis Suarez kreeg van de FIFA een stadionverbod van vier maanden, naar aanleiding van zijn beet in de nek van Giorgio Chiellini. Dat levert onverwachte problemen op: hij mag daardoor ook niet plaatsnemen op de jaarlijkse teamfoto van de selectie van Liverpool. Deze wordt namelijk genomen op Anfield Road en die plaats is voor Suarez verboden terrein, zelfs als het alleen maar gaat om het schieten van een plaatje. (Sky)

'Het lijkt raar dat, als hij wordt geschorst voor een actie bij het nationale team, zijn club daar ook onder moet lijden.'
• Liverpool-icoon Kenny Dalglish heeft zich in zijn column in de Daily Mirror uitgelaten over de straf voor Suarez. Hij vindt het onterecht dat Liverpool ook de dupe wordt van zijn actie, maar Dalglish benadrukt dat ze de Uruguayaan niet moeten dumpen. 'Als een speler bij jouw club komt te spelen, dan wordt hij jouw verantwoordelijkheid. Je kunt hem niet de rug toekeren omdat hij iets verkeerds heeft gedaan.'

• De spelers van Nigeria besloten vrijdag te staken vanwege een conflict met de voetbalbond over de te betalen WK-premies. Bij Ghana leverde een dergelijk conflict uiteindelijk een vliegtuig voor miljoenen op, maar voor de Nigerianen zit dat er niet in. 'Er zijn geen problemen. Wij zijn de spelers geen geld verschuldigd. Donderdag werd er een bijeenkomst gehouden met spelers en de trainer. Er zal geen vliegtuig met geld hierheen komen', aldus een woordvoerder, die toezag hoe de Nigerianen zaterdag gewoon weer trainden.

• FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft zich opnieuw uitgesproken voor de invoering van video-arbitrage in het voetbal. Dit systeem wordt met succes toegepast in het hockey en Blatter wil dit nu overhevelen naar zijn sport. De IFAB, de internationale spelregelcommissie in het voetbal, reageerde eerder al negatief toen de FIFA-president dit voorstel op de agenda zette, omdat het spel door de videoscheidsrechter te vaak stil zou komen te liggen. Het valt niet uit te sluiten dat Blatter alweer op verkiezingscampagne is door het onderwerp wéér aan te snijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.