Woordvoerder geschorst, kippenvel Kuijt, hoge nood Hunter

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Woordvoerder geschorst, kippenvel Kuijt, hoge nood Hunter

•  Voetbal anno 2014. De Braziliaanse woordvoerder Rodrigo Paiva heeft een wedstrijd schorsing aan zijn broek gekregen omdat hij in de spelerstunnel Mauricio Pinilla van Chili een klap zou hebben gegeven . Tegen Colombia is de woordvoerder dus niet van de partij om herrie te schoppen…. De FIFA wilde verder geen uitleg geven over hetgeen er besloten is. Pinilla deed op social media wel van zich horen. Hij sprak schande van de minieme schorsing.

'Robin zei dat hij heel veel waardering voor mij heeft als speler. Dat ik een voorbeeld ben voor niet alleen de jongeren, maar ook de ouderen in Oranje. Buiten het veld heb ik ook een goede band met hem, dus als hij zulke dingen over me zegt, dan doet dat wel wat met me. Ik kreeg er kippenvel van.' (NuSport)
• Voor Dirk Kuijt was het zondag op meer fronten een bijzondere dag. Aanvoerder Robin van Persie richtte zich na afloop ook op de Katwijker, die tegen Mexico als zevende Oranje-international zijn honderdste interland speelde. 'Tegen de spelers heb ik gezegd wat voor een bijzondere dag het voor mij was. En dat ik wist dat mijn vader niet alleen trots op mij zou zijn geweest, maar op alle spelers en de staf', zo vertrouwde Kuijt De Telegraaf  toe, dat ook hij een speech had gehouden in de kleedkamer.

• De adviezen genoeg te drinken waren wel besteed aan Klaas-Jan Huntelaar. De spits nam genoeg water tot zich in de hitte van Fortaleza. Voor zijn veelbesproken entree kwamen ook andere gevolgen aan het licht, zo vertrouwde de Schalke 04-spits Bild toe. 'Ik moest kort voor mijn invalbeurt nog snel even plassen.'

• Vier maanden schorsing door de wereldvoetbalbond voor Luis Suarez. Ha! Moeten ze gedacht hebben bij de Kosovaarse club Hajvalia Pristina. Aangezien Kosovo niet is aangesloten bij de FIFA wil de ploeg de bijtgrage Uruguayaan uit de brand helpen… De aanbieding zou volgens media in Kosovo al de deur uit zijn. Het zou een mooi hoofdstuk in het verhaal-Suarez zijn, maar de kans dat het daadwerkelijk doorgaat is uitgesloten aangezien de FIFA het plannetje verbiedt. Vermakelijk is het wel.

•  Daar is-ie weer! De analyticus die niemand spaart. Over wie het hebben: Diego Maradona. De Mexicaanse bondscoach Miguel Herrera mag dan na de uitschakeling door Oranje vooral gewezen hebben op onsportief spel van Nederland, volgens de Argentijnse grootheid was hij zelf schuldig door Giovani dos Santos na 61 minuten te wisselen. 'Daarmee heeft Mexico Oranje de overwinning geschonken.'

• En als we dan Maradona hebben gehad, ook maar even die andere analyticus wiens teksten gretig aftrek vinden: José Mourinho. 'Halve finales tussen Brazilië en Duitsland en Nederland en Argentinië zijn misschien wel zoals verwacht was. Maar ik zou graag nog een verrassing ver zien komen in het toernooi.' Laten we vooral hopen dat Costa Rica de Portugees niet op zijn wenken zal bedienen.

• Terwijl het WK nog in volle gang is, maakte Ronald Koeman verder kennis met The Saints. De oud-international heeft geen klagen over het uitzicht vanaf zijn nieuwe werkplek bij Southampton.

'Wat ik van de FIFA vind? De FIFA is een verzameling klootzakken. Publiceer dit maar. Ze mochten hem straffen, maar zo zwaar? Dat noem ik fascisme'
De Uruguayaanse woede is allerminst bekoeld na de zware schorsing voor Luis Suarez en WK-uitschakeling. Ook de 79-jarige president José Mujica heeft moeite diplomatiek te blijven.

• Louis van Gaal stond zondag tegenover een ander markante bondscoach: Miguel Herrera. De twee bijzondere karakters vochten een geheel eigen gevecht uit… En omdat het tweede filmpje zo leuk is, doen we die er ook even bij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.