Kahn begrijpt Robben, Zico bekritiseert Thiago Silva

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kahn begrijpt Robben, Zico bekritiseert Thiago Silva

'Een wereldklasse-aanvaller als Robben begrijpt dat je soms gebruik moet maken van bepaalde situaties.'
• De Duitse ex-doelman Oliver Kahn begrijpt wel dat Arjen Robben bij de vele overtredingen die verdedigers op hem begaan af en toe eens naar de grond gaat. (ZDF)

• Laatst was de Braziliaanse levende legende Zico nog te gast bij de training van Oranje. Nu heeft hij flink bijgedragen aan een in Brazilië opgelaaide discussie over aanvoerder Thiago Silva. De captain van De Goddelijke Kanaries  wilde in de penaltyserie tegen Chili geen strafschop nemen. Volgens Zico en meerdere ex-voetballers in het WK-gastland is dat uit den boze. 'De persoon die de aanvoerdersband draagt kán niet zeggen dat hij niet in staat is om een penalty te nemen', zo vindt Zico dat bij de leidersrol van de verdediger een bepaalde verantwoordelijkheid komt kijken. Overigens deed Arjen Robben in Nederland precies hetzelfde en werd die beslissing in ons land juist geroemd. Het kan verkeren.

'Wie geeft er nou om het onrecht dat de Afrikaanse teams wordt aangedaan? Al die scheidsrechterlijke dwalingen beroven ons van iets groots. Het is een schandaal, maar niemand lijkt ermee te zitten.'
• Was getekend, de Ivoriaan Yaya Touré, die zegt voor zijn mede-Afrikanen op te komen. Het WK is inmiddels  zonder Afrikaanse inbreng.(France Football)

• Een van die uitgeschakelde Afrikanen is Abdelmoumene Djabou. De Algerijn had echter wel een schrale troost na de 2-1 nederlaag tegen Duitsland in de achtste finale. Zijn late goal, in de slotminuut, leverde hem een Porsche Cayenne op. Dat was immers de prijs die een rijke zakenman had uitgeschreven voor een Algerijnse goal.

• Je kunt ze overal op Twitter, Instagram en internet vinden. Kiekjes van mensen die zichzelf per ongeluk met een veel opvallender gebeurtenis op de achtergrond vastleggen. De Argentijn Ezequiel Lavezzi kan erover meepraten. Gisteren deelde hij onderstaande foto, waarbij iedereen direct de blote bips van ploeggenoot Pablo Zabaleta opvalt. Overigens is de foto snel verwijderd, maar bleek dat niet op tijd.

'Wij verwachten wereldkampioen te worden. Dat is namelijk de instelling waarmee je naar een WK moet afreizen.'
• Aan een gebrek aan zelfvertrouwen ligt het in ieder geval niet bij André Schürrle. De middenvelder annex aanvaller van Chelsea heeft ook recht van spreken. Maandag droeg hij met een fraaie hakbal bij aan de 2-1 zege van de Duitsers op Algerije, waardoor een kwartfinaleplek een feit is voor Die Mannschaft.

Mauricio Pinilla was naar eigen zeggen 'een centimeter af van eeuwige roem'. De Chileen pegelde in de slotminuut van de verlenging in de achtste finale tegen Brazilië de bal op de lat, waardoor de Chilenen na een penaltyserie uiteindelijk naast een plek bij de laatste acht grepen op het WK. Om dat nooit meer te vergeten, liet Pinilla het moment op zijn rug vereeuwigen…

• De Touzani School van balkunstenaar Soufiane Touzani heeft weer een nieuwe baltovenaar voortgebracht. Marouane Bakour is vijftien jaar oud en trad zondag op in Amsterdam. Op het Museumplein vertoonde hij zijn kunsten. En dat het talent aardig kan voetballen, zien jullie in dit filmpje.

Benedikt Höwedes heeft ons vermoeden bevestigd. Wij dachten immers al dat de zogenaamde struikelpartij van Thomas Müller (foto boven) bij een vrije trap van Duitsland in het duel met Algerije opzet was. Zijn collega-international bevestigde dat na afloop. 'We hebben er op geoefend tijdens de training. Alleen was het lobje dat daarna kwam niet goed.' Iets van eigen schuld, dikke bult… Een schwalbe maken bij een vrije trap, inventief is het wel. Maar moet dit soort bedrog niet gewoon bestraft worden, of zou het mogen volgens de regels…? Ook Müller zelf heeft inmiddels bevestigd dat er sprake was van opzet. Of hij het nog een keer gaat doen? 'Dat zien jullie wel.'

José Mourinho weet maar al te goed hoe goed Arjen Robben is. 'Ik heb hem bij Chelsea gehad dus ik weet dat zeker', aldus de Portugees in gesprek met Yahoo, waarvoor hij geregeld de verrichtingen op het WK onder de loep neemt. Ook het vermeende duikgedrag van de Oranje-international komt aan bod. 'Omdat hij zo snel en creatief is, krijgt hij te maken met veel overtredingen. Ik weet ook dat hij daar af en toe voordeel uit probeert te halen. Wat dat betreft zouden technologische middelen de scheidsrechters zeker helpen.'

'Brendan Rodgers wilde hem in 2013 vastleggen, maar toen scoorde hij in de Champions League-finale op Wembley. Toen kon dat niet meer.'
• De inmiddels afgezwaaide Liverpool-icoon Jamie Carragher werd ook naar Robben gevraagd. (Daily Mail)

Zuid-Korea stelde flink teleur op het WK en daar dachten de fans die de nationale ploeg verwelkomden op de luchthaven van Seoul net zo over. De spelers kregen namelijk snoepjes naar hun hoofd gegooid. Het gooien van de toffeesnoepjes staat in Zuid-Korea symbool voor het uiten van de ontevredenheid. En dat is nog de nette manier van omschrijven. De spelers leken in ieder geval aangedaan….

• Een mooi gebaar van de Grieken. De WK-spelers, die de beste prestatie neerzetten door tot de achtste finale te komen, hebben hun premies ter beschikking gesteld. Waarvoor? Voor de bouw van een nieuw trainingscentrum. Dat hebben zij via een brief kenbaar gemaakt aan premier Antonis Samaras, die vervolgens positief antwoordde. 'De staat zal alles in het werk stellen om dit voor elkaar te krijgen.' Onduidelijk is of dit bouwproject net zo snel afgerond is als menig ander plan in Griekenland….

'Ik zorg er wel voor dat hij mijn handschoenen niet krijgt, want dan ben ik ze kwijt. Dirk zal ook wel kunnen keepen.'
• Oranje-doelman Jasper Cillessen gekscherend over alleskunner Dirk Kuijt, die tegen Mexico zowel links-, rechtsback als spits speelde. (De Telegraaf)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.