Mandzukic en Robben helpen Bayern opnieuw aan zege

Bayern München heeft op bezoek bij het VfL Wolfsburg van aanvaller Bas Dost opnieuw geen puntenverlies geleden dankzij een knappe goal van Mario Mandzukic en een late treffer van invaller Arjen Robben: 2-0.

Met Robben en Mario Gomez weer op de bank kon Bayern niet echt overtuigen op bezoek bij Wolfsburg. Robben's vervanger Thomas Müller kreeg al in de openingsfase een goede kopkans, maar hij knikte naast het doel van Wolfsburg-sluitpost Diego Benaglio.

Aan de andere kant kon ook Bas Dost weinig klaarspelen tegen de defensie van Bayern, dat ondanks het weinig verheffende spel tien minuten voor rust toch op voorsprong kwam. Bastian Schweinsteiger kopte een vrije trap van Toni Kroos de doelmond in, waar Mario Mandzukic met een omhaal voor de openingsgoal tegen zijn oude werkgever zorgde (foto onder). Waar Wolfsburg Bayern in de beginfase nog onder druk kon zetten, bleef Bayern in de tweede helft makkelijker overeind. Müller zag na rust echter een bal van de lijn worden gehaald door Naldo. In de slotfase werd het daarom nog even penibel bij een vrije trap van Diego, maar doelman Manuel Neuer ranselde de bal uit zijn doel.

Nadat Robben twaalf minuten voor tijd in het veld was gekomen voor Franck Ribéry, verdubbelde Bayern de marge in blessuretijd dan toch. Uit een voorzet van Müller kon de geheel vrijstaande Oranje-international ongehinderd aannemen en de bal tegen de touwen jagen.

Zodoende blijft Bayern de soevereine koploper en heeft Neuer al meer dan vijfhonderd minuten zijn doel schoon gehouden in de Bundesliga. Wolfsburg blijft met 26 punten middenmoter.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.