Dost geeft Wolfsburg nieuwe hoop op Europees voetbal

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de 22ste speelronde is dat het duel tussen VfL Wolfsburg en Bayern München van vrijdagavond (20.30 uur).

Dost geeft Wolfsburg nieuwe hoop op Europees voetbal


WOLFSBURG
Klassering 12de plaats (26 punten uit 21 duels)

Vorm Van de vier wedstrijden na de winterstop won VfL Wolfsburg er twee: op 19 januari van VfB Stuttgart (2-0) en vorige week werd Greuther Fürth met 1-0 verslagen dankzij een treffer van Bas Dost. Het was zijn achtste competitiedoelpunt in twintig wedstrijden. De technische staf van de miljoenenploeg is zeer tevreden over de inbreng van de Nederlandse spits, die ervoor zorgt dat de club weer hoop op plaatsing voor Europees voetbal mag koesteren.

Opvallend Bas Dost zegt tevreden te zijn als hij uitkomt op vijftien doelpunten in de Bundesliga. 'Ik heb er moeite mee als het niet lukt wat ik in mijn hoofd heb, dan gaat het aan me knagen en ben ik niet vrij in mijn hoofd. Dan ben ik zelfs een ander mens', realiseert de Drent zich dat hij nog veel moet leren.

Afwezigen Hasani (spierblessure).

BAYERN MÜNCHEN
Klassering 1ste plaats (54 punten uit 21 duels)

Vorm Het ongenaakbare Bayern München verspeelde dit seizoen slechts in één uitwedstrijd punten: de 1-1 tegen 1.FC Nürnberg van 17 november. Na de winterstop won de ploeg alle vier wedstrijden zonder een tegengoal te incasseren.

Opvallend Alles wijst erop dat Arjen Robben na zijn goede wedstrijd tegen Schalke 04 uit de basiself verdwijnt, ten faveure van de van een blessure herstelde Thomas Müller. Robben rekent er wel op komende dinsdag te spelen in heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League tegen Arsenal.

Afwezigen Bastuber (kruisband), Martinez (teen), Pizarro (keelontsteking).

Vijftien keer eerder stonden beide ploegen in Wolfsburg tegenover elkaar in de Bundesliga. Slechts drie keer won de thuisclub, tegen acht zeges voor de grootmacht uit Beieren. De heenwedstrijd, op 25 september, leverde een makkelijke overwinning op voor Bayern.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 VfL Wolfsburg - Bayern München 0-0
2008/09 VfL Wolfsburg - Bayern München 5-1
2009/10 VfL Wolfsburg - Bayern München 1-3
2010/11 VfL Wolfsburg - Bayern München 1-1
2011/12 VfL Wolfsburg - Bayern München 0-1


Bekijk hier al onze video's