Bayern showt topvorm zowel aanvallend als verdedigend

Bayern München is na 21 speelronden in dit Bundesliga-seizoen niet alleen de ploeg met de meeste punten en de beste aanval, maar presteert ook in defensief opzicht uitmuntend. Doelman Manuel Neuer (foto) kreeg tot nu toe slechts zeven doelpunten te verwerken.

Bayern showt topvorm zowel aanvallend als verdedigend

Met dat aantal koerst Bayern af op een nieuw club- en Bundesligarecord. Tot dusverre was Bayerns seizoen 2007/08 in defensief opzicht de beste jaargang ooit voor een Bundesliga-club. Der Rekordmeister incasseerde toen 21 goals in 34 competitiewedstrijden.

De ploeg van scheidend trainer Jupp Heynckes (zijn plaats wordt volgend seizoen als bekend ingenomen door de Spanjaard Pep Guardiola) mag dus in de resterende dertien speelronden nog dertien treffers toestaan om het eigen record aan te scherpen. Dat lijkt gezien de huidige statistieken - vijftien clean sheets in 21 duels - een eenvoudige missie.

Bayern kan vrijdagavond in de uitwedstrijd bij VfL Wolfsburg (aftrap 20.30 uur) een ander clubrecord evenaren. Als de formatie van Heynckes opnieuw de nul houdt, dan is de vijfde opeenvolgende clean sheet in een uitwedstrijd een feit. Een dergelijke reeks zette Bayern eerder alleen in 1985/86, 2002/03 én eerder deze jaargang neer. <br /><br /> Klik op bovenstaand beeld voor een grotere weergave

Tekst en graphic: Ramon Min <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen