Robben tegen Schalke 04 terug in basiself van Bayern

Arjen Robben start zaterdagavond in de basis bij Bayern München, dat het in de eigen Allianz Arena opneemt tegen Schalke 04. Dat gaat ten koste van Thomas Müller, die door trainer Jupp Heynckes naar de bank is verwezen.

Robben tegen Schalke 04 terug in basiself van Bayern

Het is voor het eerst dat Robben aan de aftrap staat bij de Duitse koploper sinds hij november vorig jaar geblesseerd raakte bij het Nederlands elftal. Tijdens de eerste drie competitieduels van Bayern in 2013 startte hij steevast op de bank.

Robben uitte daar vorig weekend nog zijn frustraties over, hetgeen voor enige commotie zorgde bij de Rekordmeister. Technisch directeur Matthias Sammer en trainer Heynckes drukten de onrust de kop in door te stellen dat Robben zijn frustraties nu eenmaal moeilijk kan verbergen.

Afgelopen woensdag mocht Robben nog wel een helft mee doen bij het Nederlands elftal, nadat hij door bondscoach Louis van Gaal was opgeroepen als vervanger van Klaas-Jan Huntelaar. De aanvaller van Schalke 04 ontbreekt door een bloeduitstorting in zijn oog ook in de Duitse topper. Ook Mario Gomez staat aan de aftrap.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen