Robben blij verrast: 'Ze mogen me zelfs linksback zetten'

Arjen Robben was enigszins verrast dat Louis van Gaal hem na de oogblessure van Klaas-Jan Huntelaar alsnog opriep voor het Nederlands elftal. De 29-jarige vleugelaanvaller was aanvankelijk nog buiten de selectie gelaten wegens gebrek aan speeltijd.

Robben blij verrast: 'Ze mogen me zelfs linksback zetten'

Van Gaal stelde dinsdag echter dat hij voor een speler uit de buitencategorie als Robben een uitzondering wenste te maken. 'Ik ben zo snel mogelijk komen invliegen, superblij dat ik alsnog mag aansluiten', vertelt Robben daarom tegen het Algemeen Dagblad. 'Want de bondscoach had ook een specifieke spits kunnen bellen.'

Op een basisplaats zal Robben niet hoeven rekenen. Dinsdag maakte Van Gaal al bekend dat Jeremain Lens en Ola John tegen Italië de metgezellen van aanvalsleider Robin van Persie zijn. 'Ik zie wel of ik nog wat speeltijd krijg', vervolgt Robben, die door zijn situatie bij Bayern veel over heeft voor wat minuten. 'Ze mogen me zelfs linksback zetten!'

Robben is hersteld van de rugblessure die hij tijdens de vorige oefeninterland in november tegen Duitsland opliep, maar moest het bij zijn club Bayern München tot dusver louter doen met invalbeurten.

'Dat is moeilijk. Ik zeg het eerlijk. Maar ik wil geen problemen maken. Daar schiet nu niemand wat mee op', aldus Robben. Overigens valt de schade voor Huntelaar mee. Onderzoek in het ziekenhuis wees niets ernstigs uit.

Robben moet tegen Italië toezien hoe Ola John vanaf de linkerflank de Italiaanse defensie moet proberen te ontrafelen. Van Gaal wilde de aanvaller van Benfica aanvankelijk vanaf rechts laten spelen, maar John drong er bij de bondscoach zelf op aan om vanaf zijn vertrouwde plek op de linkerkant te mogen starten. 'Bij een debutant houd ik daar rekening mee', aldus Van Gaal.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen