Robben: 'Iemand als ik kan tot z'n veertigste doorspelen'

Arjen Robben kijkt in het Duitse Kicker terug op de afgelopen twee maanden, die voor de 28-jarige Oranje-international in het teken stonden van revalidatie. Robben kijkt ernaar uit om weer belangrijk te zijn voor Bayern München, dat de Bundesliga afgelopen zaterdag hervatte met een 2-0 overwinning tegen Greuther Fürth.

Robben: 'Iemand als ik kan tot z'n veertigste doorspelen'

Robben viel in dat duel twintig minuten voor tijd in een scoorde een dag later twee keer in de benefietwedstrijd tegen Alemannia Aachen (5-2). Toch heeft hij nog even tijd nodig om weer in topvorm te geraken. 'Ik moet nu belangrijke wedstrijden in de Bundesliga gaan spelen. Die zijn intensiever. En dan kan het twee, drie of zelfs vier wedstrijden duren voor je het gevoel krijgt dat er verbetering in je spel zit.' Eerder gaf Robben al aan er alle vertrouwen in te hebben terug te kunnen keren in de basisopstelling van Bayern, dat met Thomas Müller op de rechterflank en Toni Kroos als spelmaker soeverein Herbstmeister werd met negen punten voorsprong op Bayer Leverkusen. 'Ik ben er honderd procent van overtuigd dat ik het elftal beter kan maken als ik weer topfit ben', onderstreept Robben zijn zelfvertrouwen nog maar eens.

Toch heeft ook de zelfverzekerde Robben zijn twijfels gekend toen hij voor de zoveelste keer vanaf de kant moest toekijken door fysieke ongemakken. 'Er zijn momenten dat je overal even klaar mee bent, geen energie hebt en dat het je allemaal niets meer kan schelen. Als je elke keer weer moet vechten om terug te komen, vraag je je soms wel af waar je het allemaal nog voor doet', aldus een openhartige Robben.

'Soms gaat het wel malen in je hoofd', vervolgt Robben. 'Als ik soms andere spelers zie trainen en voetballen zonder geblesseerd te raken, denk ik wel eens: hoe kan dat nou? Uiteindelijk wil je toch weer plezier maken en voetballen', vervolgt Robben, die over twee dagen zijn 29ste verjaardag viert. 'Ik heb daarom nog even de tijd. Ik zeg soms voor de grap: als je zo vaak een half seizoen uitvalt zoals ik, kan je makkelijk tot je veertigste doorspelen.' Nu Robben weer fit is kijkt hij ernaar uit om met Bayern voor de prijzen te gaan. Hij heeft niet alleen zijn zinnen gezet op het landskampioenschap. 'De Champions League is even belangrijk als de Bundesliga.' Vorig seizoen liet de linksbenige dribbelaar de kans liggen om Bayern in de CL-eindstrijd langs Chelsea te schieten. Hij miste in de eigen Allianz Arena een strafschop (foto boven). Dit jaar is de finale in Wembley, waar Robben vorig jaar nog voor het Nederlands elftal nog twee keer scoorde tegen Engeland (3-2). 'Met dat stadion heb ik goede ervaringen, daar speel ik graag nog een keer.'

De tijd om te oogsten is daar nu Robben in de laatste jaren van zijn carrière is aanbeland. Met succescoach Josep Guardiola lijkt hij vanaf komende zomer wat dat betreft de ideale trainer te krijgen. De 42-jarige Spanjaard won met Barcelona veertien prijzen in vier jaar tijd. 'Ik verheug me op de samenwerking', zegt Robben. 'Al ken ik hem alleen van horen zeggen. Ik heb met Real Madrid een keer tegen hem gespeeld. Maar het is natuurlijk een mooie naam en ik verwacht veel van hem.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen