Schaars klaar met bijrol: 'Was alleen opvulling bij Oranje'

Stijn Schaars heeft er vrede mee dat hij niet in beeld is bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Sporting Lissabon kreeg begin dit seizoen te horen dat bondscoach Louis van Gaal de voorkeur geeft aan andere spelers. Zo werden voor de oefeninterland tegen Italië Eredivisiespelers als Jordy Clasie, Marco van Ginkel, Adam Maher en Kevin Strootman opgeroepen.

Schaars klaar met bijrol: 'Was alleen opvulling bij Oranje'

'Van Gaal heeft me vorig jaar opgebeld en gezegd dat hij op de linkshalfpositie kiest voor Strootman, omdat die jonger en erg talentvol is. Bovendien is Sneijder een optie op die plek. Jammer, maar Van Gaal draait er niet omheen en dus kan ik het accepteren', vertelt Schaars tegenover Spits.

OpvullingSchaars was onder Bert van Marwijk, tussen 2006 en 2010 bondscoach van Oranje, wel vaak van de partij. 'Maar spelen deed ik amper, ik was meer opvulling. Zeker na het afgelopen EK was ik er wel klaar mee', aldus de 29-jarige linkspoot, die momenteel herstelt van een in december opgelopen voetblessure.

'Begrijp me niet verkeerd: ik zal nooit bedanken voor het Nederlands elftal, was altijd blij als de uitnodiging binnenkwam. Maar zelfs tijdens het WK 2010, waar we de finale haalden, beleef je zo'n toernooi toch anders als wisselspeler. Het gaf niet heel veel voldoening.' 'Je houdt je natuurlijk koest', vervolgt Schaars (op bovenstaande foto met Arjen Robben), 'want je wil niet gaan kloten midden in het groepsproces. Of ik in deze rol was doorgegaan bij Oranje als ik wél steeds was opgeroepen? Nee, ik denk het niet. Ik was het wel een beetje zat.'

LichtSchaars mag mede door blessures dan uit beeld zijn bij Oranje, bij het in sportief zwaar weer verkerende Sporting Lissabon - waar dinsdag het voltallige bestuur sneuvelde - is op het middenveld een belangrijke rol voor hem weggelegd zodra hij weer fit is. Na het recente ontslag van de Belgische coach Franky Vercauteren ziet Schaars weer licht aan het einde van de tunnel voor de huidige nummer negen van Portugal.

'In het begin speelden we echt heel slecht, dat wil je niet weten. Maar na de komst van Jesualdo Ferreira loopt het weer. Een beetje vreemd, maar hij heeft gewoon een juiste snaar geraakt bij veel spelers', besluit Schaars, die over een maand zijn rentree hoopt te maken voor Sporting.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen