Nederlandse coach bij Sporting geen must voor Schaars

Talloze trainers zijn de voorbije dagen genoemd als mogelijke nieuwe hoofdcoach van Sporting Lissabon. De Portugese grootmacht ontsloeg twee weken geleden Ricardo Sá Pinto bij gebrek aan resultaten.

Nederlandse coach bij Sporting geen must voor Schaars

'Het is even afwachten wat er gaat gebeuren', zegt middenvelder Stijn Schaars in VI. 'De laatste wedstrijd tegen FC Porto (2-0 verlies, red.) had trainer Oceano, overgeheveld van het tweede team, als interim de leiding. Voor wanneer en hoe lang is niet bekend, ook de spelers weten niet meer dan er in de kranten staat…'

De Braziliaan Luiz Felipe Scolari werd deze week als zoveelste kandidaat genoemd voor de vacature. Eerder zou de club haar vizier hebben gericht op Bert van Marwijk en Fred Rutten, terwijl ook de namen Ernesto Valverde en Luis Enrique zijn opgevoerd.

Schaars: 'Een Nederlandse trainer? Van mij hoeft het niet per se. Ik zit niet voor niets in het buitenland… Maar ik blijf gewoon mijn ding doen. Mijn start dit seizoen was wat ongelukkig vanwege een meniscusingreep, daardoor miste ik een aantal wedstrijden.

'Na de wedstrijd tegen FC Porto, mijn eerste volledige in vier maanden tijd, heeft de knie geen reactie gegeven. Nu ik weer volledig fit ben, reken ik erop dat ik ook weer wekelijks zal spelen', aldus Schaars, die ook in de Europa League-duels met AC Horsens (1-1) en FC Videoton (0-3) in actie kwam. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's