Buffon alleen al meer interlands dan hele Oranje-basis

Nederland treedt met een onervaren ploeg aan tegen Italië. De sparringpartner heeft met doelman Gianluigi Buffon in één persoon al meer interlands.

Buffon alleen al meer interlands dan hele Oranje-basis

In het Nederlands elftal dat woensdag in Amsterdam aan de aftrap komt tegen Italië, is Robin van Persie de enige international met de nodige interlands achter zijn naam. Na de aanvaller van Manchester United (71 interlands) is Kevin Strootman de meest ervaren man. De PSV'er heeft vijftien keer het Oranje-shirt mogen aantrekken.

Mede door het verwachte debuut van Ola John (Benfica) en Daley Blind (Ajax) stokt de teller van het beoogde basisteam bij 113 interlands. Die ervaring van Oranje staat in schril contrast met het aantal dat Italië woensdag aan de aftrap brengt.

Bondscoach Cesare Prandelli heeft in Gianluigi Buffon in één speler al meer routine. De doelman van Juventus heeft inmiddels de Squadra Azurra 123 keer gediend. Met dat aantal staat hij derde op de ranglijst van Italiaanse internationals aller tijden, achter Fabio Cannavaro (136) en Paolo Maldini (126).

De inmiddels 35-jarige Buffon maakte op 29 oktober 1997 tegen Rusland zijn debuut in de Italiaanse ploeg. Nederland kwam diezelfde maand in actie tegen Turkije met onder anderen de huidige Ajax-trainers Frank de Boer en Dennis Bergkamp. Van dat Oranje is alleen Clarence Seedorf nog actief.

Maar het blijft bij Italië niet beperkt tot de routine van Buffon. Andrea Pirlo komt woensdag in Amsterdam tot zijn 95ste interland, terwijl Daniele de Rossi met 82 optredens ook de nodige ervaring heeft in de Squadra Azzurra.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's