'Het rijtje is Sneijder, Van der Vaart en daarna Maher'

Oranje-bondscoach Louis van Gaal heeft door de blessure van Klaas-Jan Huntelaar een uitzondering moeten maken door Arjen Robben als diens vervanger aan te wijzen. De aanvaller van Schalke 04 moest het trainingskamp verlaten met een bloeduitstorting aan een oog.

'Het rijtje is Sneijder, Van der Vaart en daarna Maher'

'Dit is een uitzonderingsgeval. Ik heb een spits nodig en Robben is er een van de buitencategorie', zo zei Van Gaal tijdens de persconferentie, waar hij direct zijn opstelling prijsgaf voor het vriendschappelijk duel met de Italianen. Opvallend is het centrale duo Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi dat woensdag start, terwijl de ervaren Joris Mathijsen genoegen moet nemen met een reserverol.

'Dit heb ik met Ronald Koeman (trainer Feyenoord, red.) besproken, want bij Feyenoord staat de verdediging anders opgesteld', aldus de bondscoach over de verdedigers van de club uit Rotterdam-Zuid. 'Iedereen moet beseffen dat clubs niet uit een grote vijver kunnen vissen en ik kan dat als bondscoach wel.' 'Nu staat Daley Blind linksback en in de toekomst kunnen dat ook Erik Pieters en Jetro Willems zijn', vervolgt Van Gaal over zijn keuzes voor woensdag, waar hij het met een relatief onervaren middenveld opneemt tegen mannen als Andrea Pirlo (Juventus) en Daniele de Rossi (AS Roma).

'Dat is geen slecht middenveld, maar ik denk dat mijn middenveld daar tegen opgewassen is', aldus een zelfverzekerde Van Gaal over zijn middenrif met Jordy Clasie, Kevin Strootman en Adam Maher. Met name Maher kon rekenen op mooie woorden van de doorgaans uitgesproken coach.

'Voor mij is het rijtje Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en daarna komt Maher. Maar Adam mag laten zien dat hij beter is in de omschakeling dan de andere heren. En daar scoor je punten mee hoor', knipoogde Van Gaal met het oog op de concurrentiestrijd op het middenveld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen