'Robben is iemand die zijn frustratie niet kan verbergen'

Met een balende invalkracht Arjen Robben aan de zijlijn heeft Bayern München zijn naam als Rekordmeister eer aangedaan. De Oranje-international blijft de gemoederen bezighouden.

'Robben is iemand die zijn frustratie niet kan verbergen'

Bayern München is hard op weg zich in het vijftigste Bundesliga-seizoen tot een bijzondere kampioen te kronen. De Beierse formatie heeft na de 3-0 zege op FSV Mainz 05 weer een record op zak. Nimmer stond een ploeg er na twintig wedstrijden zo goed voor: 51 punten en een doelsaldo van plus 44 (51-7).

'Het goede is dat we hierdoor meer records in het zicht hebben', zei aanvaller Thomas Müller. 'Die kunnen we gaan aanpakken.' Bayern kan de beste kampioen ooit worden met het hoogste aantal punten (Borussia Dortmund heeft die titel met 81 punten), met het beste doelsaldo (Bayern in 1973 +64) en de minste tegentreffers (Bayern in 2008 met 21).

De euforie van Müller staat in schril contrast bij het humeur van Robben. Hoewel de aanvaller heeft gezegd begrip te hebben voor de situatie, zit het hem ogenschijnlijk wel dwars dat voor hem niet meer dan een rol als invaller is weggelegd.

OnvredeDie onvrede kwam zaterdag tot uitdrukking. Robben was acht minuten na het laatste fluitsignaal al op weg uit het stadion. En het was ook te zien tijdens de training van zondag voor de spelers, die een dag ervoor tegen FSV Mainz 05 niet of weinig in actie kwamen. Robben kwam zaterdag niet verder dan veertien minuten. De teleurstelling was zondag van het gezicht van Robben af te lezen. In zichzelf gekeerd zat hij op een net met ballen. Een verandering is niet in zicht. Door de aanhoudende successen van Bayern is er geen reden voor trainer Jupp Heynckes zijn succesformatie aan te passen ten faveure van de Oranje-international.

'Maar het gaat hier niet om argumenten', zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge over de situatie met Robben. 'Het gaat er simpelweg om dat de ploeg eigenlijk heel goed omgaat met de beslissingen van de trainer. Er is helemaal geen probleem bij ons.'

Heynckes heeft er ook geen moeite mee dat Robben zijn frustratie laat blijken. 'Arjen is iemand die dat niet kan verbergen.' Ook technisch directeur Matthias Sammer maakt zich niet druk. 'Arjen is Arjen, en dat moet hij ook blijven. Je moet het ook niet overdrijven. Wat we niet accepteren is als het eigen belang boven het teambelang wordt gesteld. Maar dat is niet het geval.'

VerkoopMaar volgens Stefan Effenberg kan de onrust rond Robben wel leiden tot een voortijdig afscheid. 'De situatie is onbevredigend voor hem. Als vedette is dat ook logisch', vertelde de oud-international en voormalig Bayern-middenvelder. 'Maar het draait om resultaten. Robben zou er goed aan doen zich terughoudend op te stellen. Als hij niet functioneert, dan moet de club in de zomer maar denken aan een verkoop van Robben.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen