Superieur Bayern München wint ook van VfB Stuttgart

Ook in 2013 lijkt Bayern München oppermachtig en een bijna niet te nemen vesting in de Bundesliga. De ploeg van trainer Jupp Heynkes, waar Arjen Robben op de bank zat, speelde niet overtuigend, maar maakte ook deze speelronde geen fout. De koploper won alweer zijn vijftiende wedstrijd van deze voetbaljaargang door VfB Stuttgart met 2-0 te verslaan.

De thuisspelende ploeg, die met Martin Harnik een grote kans op de openingstreffer kreeg, kon de eerste helft nog stand houden tegen de Duitse grootmacht, dat wel veel balbezit had maar weinig wist te creëren. Na de rust trok Bayern, dat ook in het tweede bedrijf niet groots speelde, de wedstrijd alsnog naar zich toe.

Der Rekordmeister liep in de tweede helft, waar Stuttgart-middenvelder Harnik een rode kaart incasseerde, uit naar een 2-0 overwinning door doelpunten van de Kroaat Mario Mandzukic (foto) en de Duitser Thomas Müller, die met zijn treffer de eindstand bepaalde in het duel waar Robben de hele wedstrijd op de bank bleef zitten.

De international van Oranje kreeg, in tegenstelling tot het vorige competitieduel met hekkensluiter Greuther Fürth (3-0 winst), geen speeltijd bij FC Hollywood. De aanvaller maakte vorige week zijn rentree na een afwezigheid van ruim twee maanden.

Bayern München staat na de vijftiende overwinning van dit seizoen (Bayern verloor dit seizoen een keer en speelde drie keer gelijk, red.) fier aan kop in de Bundesliga, met maar liefst elf punten voorsprong op achtervolger Bayer Leverkusen. Stuttgart bezet na deze speelronde de elfde plaats in Duitsland met 25 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.