Van Gaal stuurt stafleden en wil zelf ook naar jeugd-EK

Louis van Gaal stelt in samenspraak met de KNVB vier stafleden van het Nederlands elftal ter beschikking voor het jeugd-EK 2013. De Oranje-bondscoach verwacht ook nog in Israël nog acte de presence te geven.

Van Gaal stuurt stafleden en wil zelf ook naar jeugd-EK

Jos van Dijk (fysioloog), René Wormhout (conditietrainer), Edward Metgod (scout) en computergoeroe Max Reckers reizen mee met de ploeg van Jong Oranje-coach Cor Pot.

Mocht Jong Oranje de groepsfase overleven tijdens dat EK dan reizen ook bondscoach Van Gaal en diens assistent Danny Blind af naar het land uit het Midden-Oosten. Tijdens de groepsfase van het jeugd-EK verblijft het 'grote' Oranje in Azië ter voorbereiding op het WK van 2014 in Brazilië.

'Als Jong Oranje de halve finales haalt ga ik samen met Danny Blind naar Israël', aldus bondscoach Van Gaal over het toernooi voor spelers onder de 21 jaar. 'En ik ga er eerlijk gezegd ook vanuit dat dit gaat lukken.'

Jong Oranje is tijdens het EK onder-21 in Israël ingedeeld in Groep B bij de titelverdediger Spanje, Rusland en Duitsland. Daarmee stuit het team van bondscoach Cor Pot op de twee laatste Europese kampioenen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen