Ongenaakbaar Bayern kan onrust bij Schalke vergroten

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de 21ste speelronde is dat het duel tussen Bayern München en Schalke 04 van zaterdagavond (18.30 uur).

Ongenaakbaar Bayern kan onrust bij Schalke vergroten


BAYERN MÜNCHEN
Klassering 1ste plaats (51 punten uit 20 duels)

Vorm Bayern München is ongenaakbaar en morste na de winterstop nog geen punt. Op papier is het duel met Schalke 04 een topaffiche, maar de realiteit is dat het een verbleekt topduel is. De thuisploeg speelde dit seizoen nog maar drie keer gelijk en leed één nederlaag, tegen Bayer Leverkusen (1-2) op 28 oktober.

Opvallend Arjen Robben kijkt met genoegen terug op zijn invalbeurt in het Nederlands elftal. 'Het is heerlijk om weer te spelen, al is het maar 45 minuten. Bij de club krijg ik immers bijna geen speeltijd, een rotsituatie. De trainer steunt me enorm en heeft heel veel vertrouwen in mij', aldus de aanvaller. Hij was eerst niet opgeroepen voor Oranje, maar verving uiteindelijk de licht geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar. 'Ik ga nu in ieder geval vol goede moed terug naar de club en hoop dat de trainer daar net zo veel vertrouwen in mij heeft.'

Afwezigen Badstuber (kruisband).

SCHALKE 04
Klassering 6de plaats (29 punten uit 20 duels)

Vorm Volgens Klaas-Jan Huntelaar kan Schalke, vorig seizoen nummer drie in de eindstand, nog best bij de eerste vier komen en zich direct plaatsen voor de Champions League. Maar inmiddels is de ploeg afgezakt naar de zesde plaats, met 22 punten achterstand op de koploper, tien op nummer twee Borussia Dortmund, acht op nummer drie Bayer Leverkusen en zeven punten minder dan nummer vier Eintracht Frankfurt. In de selectie bestaan bovendien veel spanningen tussen spelers en trainer Jens Keller, de opvolger van de eerder dit seizoen ontslagen Huub Stevens. Het is zelfs sterk de vraag of Keller binnenkort ook de laan uitvliegt.

Opvallend Klaas-Jan Huntelaar staat symbool voor de grillige prestaties van Schalke. Hij scoorde vier keer in de groepsfase van de Champions League, maar in de nationale competitie maakte hij er nog maar vijf in negentien duels. Zijn laatste treffer dateert alweer van 27 november vorig jaar, tegen Hamburger SV, 3-1 verlies. 'Niemand hoeft mij te vertellen dat het beter moet, daarvan is iedereen in ons team wel doordrongen', zegt de Achterhoekse spits.

Ook in het duel met Bayern kan Huntelaar zijn geringe productie niet vergroten. Vanwege een oogaandoening ontbreekt hij. Dat was ook al het geval bij de oefeninterland van Oranje, dat woensdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Italië. In de Oranje-selectie was Robben de vervanger van Huntelaar. Huntelaar neemt geen enkel risico, zeker niet met het oog op de eerste confrontatie in de Champions League met Galatasaray.

Afwezigen Fuchs (geschorst), Papadopoulos (knie), Afellay (spierscheuring), Huntelaar (oog).

Bayern kan bogen op een goede balans in de thuisduels met Schalke 04. De laatste keer dat er werd verloren, dateert van 25 april 2009.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Bayern München - Schalke 04 1-1
2008/09 Bayern München - Schalke 04 0-1
2009/10 Bayern München - Schalke 04 1-1
2010/11 Bayern München - Schalke 04 4-1
2011/12 Bayern München - Schalke 04 2-0


Bekijk hier al onze video's