Kolderieke blunder Russen, trainers op oorlogspad

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kolderieke blunder Russen, trainers op oorlogspad
De Russische bondscoach Fabio Capello. Foutje bedankt.
De Russische bondscoach Fabio Capello. Foutje bedankt.

• Een enorme, maar zeer vermakelijke blunder, van de Russische voetbalbond. Bondscoach Fabio Capello riep via een statement van de voetbalbond immers doodleuk de verdediger Andrey Semyonov op. De verdediger van de reserveploeg van Lokomotiv Moskou heeft echter een naamgenoot die bij Terek Grozny speelt. Ook hij is verdediger.

Het misverstand wordt alleen maar leuker doordat de per abuis opgeroepen Semyonov ook nog reageerde op zijn, later weer ingetrokken, uitverkiezing. 'Mijn ploeggenoten belden me al op om me te feliciteren. Ze waren verrast, maar gezien de officiële vermelding waren ze wel oprecht. Ik was ook wel verrast, maar gezien mijn ervaring in de jeugdelftallen van Rusland zou het toch best kunnen? Ik ga er in ieder geval alles aan doen om ook een échte oproep te verdienen in de toekomst.'

De Russische bond heeft inmiddels offcieel excuses aangeboden en alsnog de juiste Semyonov opgeroepen. De debutant hoopt op zijn eerste interland tegen Ierland op 5 maart. 'Ik was ook verrast. Ik weet dat ik goed bezig ben, maar had een oproep niet zo snel verwacht.' Nu maar hopen dat er niet een derde naamgenoot rondloopt op de Russische velden.

Quincy Promes in actie voor Jong Oranje. Binnenkort ook de hoofdmacht?
Quincy Promes in actie voor Jong Oranje. Binnenkort ook de hoofdmacht?

'Ik ben prettig verrast met deze voorselectie voor het Nederlands elftal. Ik zie dit niet alleen als een beloning voor mijn spel van de afgelopen periode, maar ook voor de prestaties van het team dit seizoen.'
•  De meeste verrassende naam in de 33-koppige voorselectie van bondscoach Louis van Gaal voor het oefenduel van 5 maart met Frankrijk was die van Twente-aanvaller Quincy Promes. Hij reageert op de clubwebsite.

Bert van Marwijk en Felix Magath.
Bert van Marwijk en Felix Magath.

• De oncollegialiteit van trainers vliegt ons de laatste dagen om de oren. Van een erecode lijkt al lang geen sprake meer. José Mourinho en Arsène Wenger gaan rollebollend over straat en Felix Magath en Thorsten Fink doen daar vrolijk aan mee getuige onderstaande uitspraken.

'Mijn voorganger liet Fulham eerst aanvallend spelen maar heeft toen de defensie aangepast. Daardoor is de ploeg instabiel geworden. Mijn taak is het structuur aan te brengen', zo sneert Magath in de Engelse media naar René Meulensteen zijn voorganger bij Fulham.

Een dag eerder deed Fink hetzelfde, maar dan met een verwijzing naar Bert van Marwijk die hem opvolgde bij Hamburger SV maar ook het veld moest ruimen vanwege de teleurstellende resultaten en uiteindelijk werd opgevolgd door Mirko Slomka.

'Ik ben ervan overtuigd dat HSV met mij als trainer nu niet zo laag op de ranglijst zou staan', zo lapt ook de Duitse Fink in Die Welt de nodige ongeschreven regels aan zijn laars. Gelukkig heeft de ervaren Slomka zich niet uitgelaten over eventueel van falen van Van Marwijk. Het wachten is echter wel op de volgende trainer die een collega verbaal natrapt.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.