Van der Wiel mist de Klassieker, Neymar lijkt op Cruijff

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van der Wiel mist de Klassieker, Neymar lijkt op Cruijff

• Gregory van der Wiel mist de Klassieker van woensdagavond. De rechtsback van Paris Saint-Germain moet namelijk zelf voetballen, tegen Montpellier, een wedstrijd in het Franse bekertoernooi. In zijn Ajax-tijd speelde Van der Wiel tien Klassiekers, waarvan hij er zes won. De andere vier eindigden in een gelijkspel.

• Cesc Fabregas heeft een vergelijking gemaakt tussen teamgenoot Neymar en Johan Cruijff. 'Neymar doet me denken aan Cruijff', vertelde hij in Gazzetta dello Sport. 'Ik heb Cruijff nooit live zien spelen, maar hij had een geweldige verandering in zijn ritme, net als Neymar. Hij begint snel, plotseling loopt hij wat langzamer en dan komt hij weer met een versnelling.'

'Het is simpel: op mijn positie ben ik de beste van de wereld. Ik ken geen andere middenvelders die zo goed kunnen verdedigen én ook nog eens zo veel scoren.'
• Arturo Vidal, de Chileense middenvelder van Juventus die Oranje op het WK zal tegenkomen in de groepsfase, vergelijkt zichzelf met middenvelders als Andrés Iniesta en Xavi en toont geen gebrek aan zelfvertrouwen.(BILD)

AS Roma mag dan blij zijn met het binnenhalen van Michel Bastos, de Braziliaan is niet de allerslimste. Bij zijn presentatie aan het Romeinse publiek hield hij een sjaal omhoog met daarop een beledigende tekst aan het adres van aartsrivaal Lazio (Lazio Merda, op de andere kant van de sjaal). Inmiddels heeft de club in samenspraak met de speler al officieel excuses aangeboden.

Voetbal uit Venezuela: een leeg doel en dan? Bekijk hierboven het resultaat.

Bekijk hierboven de topvijf goals uit de Australische A-League.

Alessandro Del Piero kan het nog steeds. De sluwe vos mag dan inmiddels 39 zijn, met zijn traptechniek is niets mis. Bekijk het juweeltje hierboven.

Bij de FIFA mogen de hoge bazen elkaar dan in de haren vliegen of er een winters WK komt in Qatar, in Zwitserland zijn ze hun tijd vooruit Vanaf vrijdag dingen Zwitserland, Duitsland, Nederland en een All Star-team onder leiding van de 74-jarige Giovanni Trappatoni op het sneeuw- en ijsveld in het Zwitserse Arosa naar eeuwige roem Bij het sterrenteam van de voormalige coach van onder meer Ierland, Bayern München en Italië doen onder anderen Jean-Marie Pfaff en Christian Karembeu mee

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk ons beeldarchief.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.