Pirlo de ultieme aangever, acht eigen goals in tien minuten

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pirlo de ultieme aangever, acht eigen goals in tien minuten

• Andrea Pirlo was dit seizoen al diverse malen op dezelfde wijze de architect achter een doelpunt van Stephan Lichtsteiner. Uit bovenstaand filmpje blijkt dat de middenvelder ook naast het voetbalveld de ideale aangever is. Hulde!

• De Italiaanse voetbalbond stelt een onderzoek in naar het absurd verlopen duel  Borgata-Bagheria dat plaatsvond in de poulefase van een regionaal bekertoernooi. Toen Borgata de gasten in de slotfase op een onoverbrugbare 6-3 achterstand zette, gooide Bagheria de handdoek in de ring door acht (!) eigen doelpunten te maken. Volgens de trainer van Borgata, Ignazio Chianetta, had dat niet met matchfixing, maar met een hevige rivaliteit te maken. 'Door dat wij met 14-3 wonnen plaatsen wij ons voor de volgende ronde in plaats van Partinicaudace, het derde team in onze poule. De spelers van Bagheria vertelden dat ze liever wilden dat wij ons kwalificeerden dan Partinicaudace. Er zijn absoluut vooraf geen afspraken gemaakt.'

• De AFC Cup, de Aziatische variant van de Europa League, is begonnen. Dat de weersomstandigheden niet in alle Aziatische landen even optimaal zijn voor een voetbalwedstrijd, is een understatement. Op de foto wordt het veld van het Tadjikistaanse FK Ravshan Kulob (uit altijd lastig) ontdaan van sneeuw, ijs en hagel. We wensen de spelers en toeschouwers sterkte, want het is in het Centraal-Aziatische land rond deze tijd zo'n twintig graden onder nul.

Fulham-spelers druipen af na de dramatische nederlaag.
Fulham-spelers druipen af na de dramatische nederlaag.

• Een onschuldige opmerking van ITV-presentator Adrian Chiles tijdens het bekerduel Fulham-Sheffield United (0-1) dreigt voor de Britse tv-zender uit te draaien op een dure grap. In de rust van de bar slechte wedstrijd verklaarde Chiles dat alle kijkers die het konden opbrengen ook de tweede helft te kijken, vijf pond als schadevergoeding zouden ontvangen. Chiles had er niet op gerekend dat kijkers zich daadwerkelijk bij ITV zouden melden voor het geld. Dat gebeurde wel en de hoeveelheid aanvragen nam zelfs een vlucht nadat een kijker via Twitter zijn officiële verzoek daartoe deelde. 'Het geld mag per cheque of in cash worden toegestuurd. Als ik het geld niet krijg dien ik een formele klacht in vanwege het feit dat een commentator liegt tegen kijkers', valt te lezen in de brief.

• Juventus bereikte deze week de mijlpaal van tien miljoen likes op Facebook en zette dat heuglijke feit kracht bij door middel van onderstaand filmpje van Carlos Tévez, waarin de spits vanaf een dakterras een Facebook-duim omver schiet.

• Zoiets kan ik ook, dacht Davide Moscardelli van Bologna. De 34-jarige aanvaller beantwoordde de trap van Tévez met een fraai kunststukje. Dat hij daarbij wel de hulp nodig had van de techniek, doet weinig af aan de ludieke reactie.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.