Geslachtstest Iran, taart voor jarige Falcao in het ziekenhuis

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Geslachtstest Iran, taart voor jarige Falcao in het ziekenhuis

• Dat man en vrouw in Iran niet deel mogen nemen aan een en dezelfde voetbalcompetitie is niet verwonderlijk gezien de religieuze achtergrond. Maar dat de Iraanse voetbalbond streng controleert op het geslacht in de hoogste divisie van het vrouwenvoetbal des te meer. Het vrouwenvoetbal is immens populair in Iran. Om fraude te voorkomen gebruikt de bond een opvallende controle bij de 'speelsters'. Zo moeten de clubs steekproefsgewijs meewerken aan een zogeheten geslachtstest. Inmiddels zijn er zeven 'vrouwen' geweerd uit de competitie. Onder hen ook vier internationals van het Iraanse vrouwenteam. De reden van de schorsing is echter niet duidelijk. Of de test uitwees dat het geen vrouwen maar mannen bleken te zijn, wordt niet helemaal duidelijk.

'Mijn Argentijnse vrienden hebben een nieuwe naam gevonden voor Lierse: Lierselona. Fantastisch toch?'
Lierse is al vijf duels ongeslagen en won zijn laatste wedstrijd tegen Mons met 5-1. De vrienden van de Argentijnse middenvelder Hernan Losada (voorheen SC Heerenveen) hebben een passende bijnaam voor de ploeg van Stanley Menzo gevonden. (Het Laatste Nieuws)

'Ik ben een keer twee minuten te laat gekomen, ik was helemaal gestresst. Maar tien minuten later kwamen er nog wat jongens lachend aan op de training.'
Gregory van der Wiel denkt dat jonge spelers in Frankrijk minder discipline hebben dan in Nederland (Journal du Dimanche)

Radamel Falcao viert vandaag zijn 28ste verjaardag in het ziekenhuis. Daar werd de Colombiaanse spits, die revalideert van een kruisbandblessure, verrast met een taart en een fles champagne. ¡Feliz cumpleaños, Tigre!

• Tijdens wedstrijden wordt er helaas wel eens een en ander het veld op gegooid. Aanstekers, sleutelhangers of bekertjes bijvoorbeeld. In Italië was het tijdens Hellas Verona - Juventus (2-2) net wat erger. Kort voor het einde van het duel, bij 1-2 stand, werd er een koekenpan op het veld geworpen. Niemand raakte gewond, maar de 'Oude dame' liep in blessuretijd wel nog tegen een gelijkmaker aan. Coach Antonio Conte was woedend en gaf zijn ploeg een veeg uit de pan.

• Joseph Minala, jeugdspeler bij Lazio, heeft een aardige moyenne bij de beloftenploeg van de Romeinen. De middenvelder was goed voor vijf doelpunten in acht wedstrijden. Maar de in 1996 geboren Kameroener gaat niet op internet rond vanwege zijn prestaties, maar vanwege zijn uiterlijk. Minala zou gezien zijn geboortedatum (24 augustus 1996) zeventien jaar zijn, maar op de foto die hij op Twitter zette, lijkt hij ietsje ouder.

• Het staat een kwartier voor tijd 1-1 in de wedstrijd tussen Perth Glory en Melbourne Victory. Melbourne-spits Andrew Nabbout komt één op één met de Perth-doelman en krijgt een gigantische kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij faalt echter hopeloos. Laten we zeggen dat zijn vizier niet op scherp stond. Niet veel later werd de spits gewisseld.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.