Troost voor HSV, Friese mode en retourtje Kuala Lumpur

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Troost voor HSV, Friese mode en retourtje Kuala Lumpur

• En na weer een harde klap voor Hamburger SV gloort er hoop voor Bert van Marwijk cum suis. 'Geef me twintig minuten met de ploeg, en ik garandeer een succes. Sommigen vinden me een clown. Maar dat ben ik niet.' Aan het woord John Troost. De zelfbenoemde mental coach biedt zich ongevraagd aan als hoop in deze bange dagen.

'Het probleem is niet tactisch maar mentaal. Ik zou de besloten trainingen afschaffen. De jongens hebben de fans nodig. Ik zou harde muziek draaien tijdens de training. In de kleedkamer zouden we dansen en zingen. Ik wil het kind in de spelers wakker maken. Ik kan de energiestromen anders laten lopen bij HSV.'

Maar helaas voor Troost heeft Van Marwijk andere zaken aan zijn hoofd. 'Hij heeft me gezegd dat hij geen tijd heeft voor zoiets.' Dat de mental coach eerder problemen had bij onder meer Anderlecht en PSV laat hij buiten beschouwing. Het past natuurlijk ook niet bij een positiviteitgoeroe…

• Denk je na dertig jaar je droom te verwezenlijken, gooit een storm roet in het eten. Want Ric Wee had ruim tienduizend kilometer afgelegd van Kuala Lumpur naar Liverpool om zijn favoriete club Everton dan eindelijk met eigen ogen te aanschouwen.

De Maleisiër zat al helemaal klaar in Goodison Park The Toffees aan te moedigen tegen Crystal Palace. Alleen ruim een half uur voor de aftrap kwam de jobstijding. De wedstrijd ging vanwege de storm niet door.

Gelukkig was er een schrale troost. Zijn tweets waren opgemerkt door Everton, dat Wee een meet and greet gaf met manager Roberto Martínez en speler Leighton Baines.

Alfred Finnbogason is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden in Friese dienst, een souvenir aan zijn Heerenveen-tijd heeft de IJslandse spits al binnen. En hij is blij met de laatste mode aan zijn voeten.

• Ondanks de zege van Liverpool beleefde Kolo Touré woensdag tegen Fulham niet zijn meest sterke wedstrijd. Niet alleen maakte hij een bizar eigen doelpunt, maar hij kwam ook nog eens in botsing met scheidsrechter Phil Dowd. Een sanctie bleef achterwege, want een schwalbe was het zeker niet na deze aanval van achteren…

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.