Jesus: 'We hebben terecht van AZ gewonnen'

Reacties

Benfica-trainer Jorge Jesus is trots op wat zijn ploeg heeft laten zien tegen AZ in de kwartfinale van de Europa League. Door de 2-0 thuiszege na de 1-0 uitwinst liggen de Portugezen nog op koers voor opnieuw een Europese finale.

Jesus: 'We hebben terecht van AZ gewonnen'

Waar vorig seizoen in Amsterdam Chelsea te sterk bleek, zint Benfica op revanche. AZ moest eraan geloven in de kwartfinale. 'En we hebben volledig terecht gewonnen', aldus Jesus op de clubwebsite.

'Er zijn niet veel ploegen die jaar in jaar uit in de halve finale van een Europees toernooi staan', gaat de Benfica-coach verder. 'Dit is goed en belangrijk voor de club. Er moet ook niet te snel over deze prestatie heen gestapt worden.'

Op de eventuele tegenstander in de halve finale wil Jesus niet vooruitlopen. 'Je hebt het nu eenmaal niet voor het kiezen. We zien het wel, het wordt zeker een goede ploeg', doelt hij op de mogelijke opponenten Juventus, Sevilla en Valencia.

Jesus gaf wel aan dat de zege van Benfica een schaduwzijde kende. De Portugese verdediger Silvio viel uit met een kuit-/scheenbeenbreuk. 'Hij moet inderdaad geopereerd worden', vertelde Jesus, die daarmee ook aangaf dat de back het WK zal missen. 'In de kleedkamer was daarom sprake van een slechte stemming. Maar ik ben er zeker van dat hij volop gemotiveerd terug zal keren bij Benfica.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.