Benfica klaar voor AZ na eenvoudige zege op Rio Ave

Reacties

Benfica kende opnieuw een goede generale in aanloop naar de kwartfinale Europa League tegen AZ. De Portugese topclub zette dit keer Rio Ave opzij in de competitie. In Lissabon was Benfica met 4-0 te sterk.

Benfica klaar voor AZ na eenvoudige zege op Rio Ave

Waar AZ kan spreken van een matig optreden na het gelijkspel bij hekkensluiter Roda JC Kerkrade (2-2), boekte Benfica alweer de negende overwinning op rij in de competitie. Met Miralem Sulejmani, Oscar Cardozo en Filip Djuricic op de bank, maar met Lima, Rodrigo en Nicolás Gaitán in de basisopstelling had de ploeg van trainer Jorge Jesus weinig moeite met Rio Ave.

Namens de thuisploeg waren Rodrigo, Gaitán en invaller Cardozo (twee keer vanaf elf meter) de doelpuntenmakers in Estádio da Luz. Opvallend genoeg speelde Benfica maandag het duel met Rio Ave, terwijl drie dagen later alweer de volgende belangrijke wedstrijd wacht. Komende donderdag verdedigt de Portugese grootmacht in eigen huis een 1-0 voorsprong tegen AZ.

Door de zakelijke overwinning op de nummer elf van Portugal behoudt Benfica de voorsprong van zeven punten op achtervolger en stadgenoot Sporting Lissabon. Als Benfica de komende twee competitiewedstrijden van FC Arouca en Sporting Olhanense wint, is de titel een feit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.