Advocaat: 'We kunnen onszelf niets verwijten'

Reacties

AZ-trainer Dick Advocaat legde zich zonder morren neer bij de uitschakeling in de Europa League tegen Benfica. Volgens de coach was het krachtsverschil véél te groot.

Advocaat: 'We kunnen onszelf niets verwijten'

AZ ging in Lissabon met 2-0 ten onder, na de 0-1 nederlaag in Alkmaar van een week geleden. 'We hebben alles geprobeerd om er een echte wedstrijd van te maken, maar we kwamen gewoon tekort', aldus Advocaat voor de camera's van RTL 7.

Ondanks de eliminatie overheerst het optimisme bij de trainer. 'Het is fantastisch dat we met AZ zo ver zijn gekomen in dit toernooi. Dat is een enorm compliment en dat heb ik ook aan de spelers verteld. We kunnen onszelf niets verwijten. Benfica is gewoon Europese top. Bij hen gaat alles gemakkelijker dan bij ons.'

Voor AZ resten nu nog drie competitieduels en de (waarschijnlijk) daaropvolgende play-offs om Europees voetbal. 'Het is zaak dat we ons weer voor de Europa League plaatsen', vervolgt Advocaat, die na dit seizoen vertrekt uit Alkmaar.

De coach is er niet bang voor dat de Europese beslommeringen hun weerslag zullen hebben op de resultaten van AZ in de competitie. 'Conditioneel gezien staan we er goed voor', stelt hij. 'Zondag spelen we thuis tegen NEC en dat is weer een heel belangrijke wedstrijd voor de club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.