Jesus eist scherpte: 'AZ kan zomaar van ons winnen'

Reacties

Na de 1-0 overwinning in Alkmaar van vorige week kent Benfica een uitstekende uitgangspositie om ten koste van AZ de halve finale van de Europa League te bereiken. Trainer Jorge Jesus rekent zich echter niet rijk.

Jesus eist scherpte: 'AZ kan zomaar van ons winnen'

'We kunnen echt niet denken dat we al in de halve finale staan. We moeten AZ nog steeds serieus nemen, want als we dat niet doen, kunnen zij zomaar winnen', aldus de bevlogen oefenmeester, die met Benfica een prima generale repetitie kende voor het duel met AZ. Maandag was de club uit Lissabon met 4-0 te sterk voor Rio Ave. AZ had het een stuk lastiger, want op bezoek bij hekkensluiter Roda JC speelde het gelijk: 2-2.

'Onze marge tegen AZ is uitstekend, maar in deze fase van het toernooi kun je je geen fouten veroorloven. Een misstap wordt zonder waarschuwing afgestraft', vervolgt Jesus, die nogmaals benadrukt dat het winnen van de Europa League niet de hoogste prioriteit geniet. 'We willen eerst zeker zijn van de landstitel. Pas daarna richten we ons volledig op dit toernooi.' In de competitie staat Benfica met nog vier duels te spelen zeven punten voor op Sporting Lissabon.

Wie denkt dat Benfica in eigen huis achterover gaat leunen om zijn 1-0 voorsprong te verdedigen, heeft het mis. 'Die uitgangspositie is leuk, maar we spelen deze wedstrijd gewoon om te winnen. We gaan niet van onze normale speelwijze afwijken, want met onze gebruikelijke tactiek maken we de grootste kans op een overwinning', aldus middenvelder André Almeida.

Er wordt donderdag om 21.05 uur afgetrapt in Estadio da Luz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.