Haar na analyse Benfica: 'AZ moet wat geluk hebben'

Reacties

Benfica legt de nadruk op de competitie, al is het Portugese bekertoernooi en de Europa League ook van groot belang. Om zo lang mogelijk mee te doen op alle fronten rouleert trainer Jorge Jesus zijn elftal veelvuldig. Assistent-coach Dennis Haar ziet voor AZ geen voordeel in al die wisselingen.

Haar na analyse Benfica: 'AZ moet wat geluk hebben'

'Benfica heeft natuurlijk een uitstekende ploeg met een brede selectie, stuk voor stuk technisch vaardig en snel', zegt de assistent-trainer tegen Voetbal International vanuit Portugal, waar hij zondag op de tribune zat bij de uitwedstrijd van de koploper tegen Sporting Braga (0-1 zege Benfica). 'Ze hebben genoeg spelers om te kunnen rouleren. Hoe wij ze gaan bestrijden, weten we nog niet. We zijn meerdere keren gaan kijken en die informatie leggen we voor aan trainer Dick Advocaat. Daarna komen we tot een strijdplan. Normaal gesproken wordt het lastig om door te gaan.'

'Maar kansloos ben je natuurlijk nooit. We moeten wel een beetje geluk hebben', meent Haar, die snel helderheid verwacht over zijn eigen toekomst in Alkmaar. 'Het enige dat ik weet, is dat de club graag met mij verder wil. Dat is positief. Begin volgende week wordt er meer duidelijk.'

Jammer
Het aangekondigde vertrek van trainer Advocaat kwam voor Haar junior niet als een verrassing. 'Het lag in de lijn der verwachting. Hij zou acht maanden voor de groep staan. Maar ik heb deze periode als zeer prettig ervaren, dus zijn vertrek is jammer.' Advocaat verklaarde zondag dat het gedwongen vertrek van zijn assistent Martin Haar, de vader van Dennis Haar, invloed heeft gehad op zijn keuze na dit seizoen op te stappen.

'Of de rol van mijn vader heeft meegespeeld, weet ik niet. Ik ben daar niet bij geweest aangezien ik al vier dagen in Portugal ben', reageert Dennis Haar. Donderdagavond neemt AZ het in eigen huis op tegen Benfica in de kwartfinale van de Europa League. Een week later wacht de return in Lissabon. (Jarno Verweij)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.