Benfica zet zegereeks voort in aanloop naar AZ

Reacties

Benfica heeft zijn achtste zege op rij geboekt in de Portugese competitie. De komende tegenstander van AZ in de kwartfinale van de Europa League won op bezoek bij Sporting Braga. Eenvoudig ging dat niet, het werd slechts 0-1.

Benfica zet zegereeks voort in aanloop naar AZ

Waar AZ kan spreken van een matige generale na het doelpuntloze gelijkspel bij SC Cambuur, boekte Benfica weer een overwinning. Afgelopen week verloor de ploeg in de halve finale van het Portugese bekertoernooi nog met 1-0 bij aarstrivaal FC Porto.

Het duel in het Estádio Municipal de Braga was dertien minuten onderweg toen Lima (foto) op aangeven van Rodrigo de score opende namens Benfica. Vorige week nam Lima twee van de drie treffers voor zijn rekening tegen Académica Coimbra (3-0). Een aanvaller met wie AZ komende donderdag rekening moet houden in het eerste kwartfinaleduel in de Europa League.

Overigens bleek de treffer van Lima genoeg voor de zege. Benfica, zonder Fillip Djuricic en Miralem Sulejmani en met de fysiek sterk centrumspits Oscar Cardozo, stevent na de zege in Braga af op de titel. De ploeg van trainer Jorge Jesus verloor alleen het openingsduel van de competitie met CS Marítimo (2-1), maar is daarna al 24 speelronden ongeslagen.

De voorsprong van Benfica op achtervolger en stadgenoot Sporting Lissabon bedraagt, met nog vijf wedstrijden voor de boeg, zeven punten. Komende donderdag hoopt de Portugese grootmacht het succes in de Europa League voort te zetten. Het eerste duel tussen AZ en Benfica heeft plaats in Alkmaar. Een week later wacht de return in Lissabon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.