Porto zet eerste stap naar finale met kleine zege op Benfica

Reacties

Benfica staat na de nipte nederlaag in de halve finale van woensdagavond voor een lastig karwei in het Portugese bekertoernooi. In de return moet de kwartfinalist van de Europa League in eigen huis een 1-0 achterstand ongedaan maken tegen aartsrivaal FC Porto.

Porto zet eerste stap naar finale met kleine zege op Benfica

Namens de thuisploeg opende Jackson Martínez al na zes minuten de score in Estádio Do Dragão. De Colombiaanse doelpuntenmachine torende bij de hoekschop van Ricardo Quaresma boven alles en iedereen uit en kopte de bal in de rechterbovenhoek.

Daarmee zorgde Martínez direct voor de eindstand in de beladen topper tussen de Portugese grootmachten. Waar de titel zo goed als zeker naar de ploeg van trainer Jorge Jesus (foto) gaat gezien de voorsprong van zeven punten op achtervolger Sporting Lissabon, ligt de strijd in de Europa League en Portugese beker nog open voor zowel Porto als Benfica.

Op woensdag 16 april wordt bepaald welke ploeg zich mag opmaken voor de finale van het bekertoernooi. In de kwartfinale van de Europa League neemt Benfica, waar voormalig Ajax-aanvaller Miralem Sulejmani tegen FC Porto in de basis startte, het op tegen AZ. FC Porto treft Sevilla.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.