Advocaat hoopt op 'geniepige goal' en onderschatting

Reacties

Terwijl menigeen AZ weinig kans meer toedicht in de kwartfinale van de Europa League, denkt trainer Dick Advocaat dat zijn elftal kan stunten op bezoek bij Benfica. AZ verloor vorige week thuis met 1-0 van de Portugezen.

Advocaat hoopt op 'geniepige goal' en onderschatting

Advocaat hoopt dat de gedachte dat de buit praktisch al binnen is zich meester heeft gemaakt van de spelers van Benfica. 'Het zou kunnen dat zij ons onderschatten. Als we dan een goal maken, is het meteen een echte wedstrijd', aldus de oefenmeester tijdens de persconferentie in Estadio da Luz. 'Benfica is Europese top. Wij niet, maar als we compact spelen kunnen we het elke ploeg lastig maken.'

'Ik verwacht dat Benfica aanvallender gaat spelen dan in Alkmaar. Met onze snelheid voorin kunnen we wellicht een geniepig doelpunt maken. Dan wil ik het allemaal nog wel zien', vervolgt Advocaat.

In het uitduel in de achtste finale met FC Anzhi bracht Advocaat een bijzonder defensieve formatie binnen de lijnen. Omdat AZ in Lissabon moet scoren om uitzicht te houden op de volgende ronde, pakt de trainer het deze keer anders aan. 'Ik ga niet als toen in Rusland vijf verdedigers opstellen', onthult hij.

Beerens
De verwachting is dan ook dat AZ zoals gebruikelijk in een 4-3-3-formatie aantreedt. Of daarin een plek wordt weggelegd voor Roy Beerens, is nog niet helemaal zeker. De rechtsbuiten kampt met een lichte blessure. 'Roy verwacht dat hij kan spelen, maar we willen geen risico nemen', aldus Advocaat. Simon Poulsen is onzeker vanwege liesklachten. 'Dit soort blessures is een gevolg van het grote aantal wedstrijden dat wij dit seizoen spelen. We hebben bijna zestig duels afgewerkt, dan is het logisch dat er wat fysieke ongemakken bij komen kijken.'

Jóhannsson
AZ moet dus doelpunten maken en de blik daarbij is vooral gericht op clubtopscorer Aron Jóhannsson, al verkeert de international van de Verenigde Staten niet in topvorm. Zondag tegen Roda JC (2-2) hielp hij in de slotfase een gigantische kans om zeep. In Lissabon hoopt hij zich te revancheren.

'Het wordt weer een moeilijk gevecht voor mij, tegen die twee (de verdedigers Luisao en Ezequiel Garay, red.). Toch heb ik vertrouwen. Ook in Alkmaar kregen we goede kansen. Hopelijk maak ik hier in Lissabon wél een goal', aldus de spits, die ook nog knipogend terugblikte op zijn intieme aanvaring met Roda JC-verdediger Guy Ramos. 'Met mijn kruis gaat het weer prima', aldus de spits. 'Als je niet zo'n grote hebt, kun je er ook geen last van hebben', reageerde Advocaat, zonder daarbij los te laten of hij uit ervaring spreekt, adrem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.