Beerens: 'Een gelijkspel was verdiend geweest'

AZ had donderdagavond in de kwartfinale van de Europa League tegen Benfica meer verdiend. Althans, dat meent aanvaller Roy Beerens. In Alkmaar werd het 0-1.

'De teleurstelling is groot', aldus Beerens in gesprek met RTL 7. 'We hebben de eerste twintig minuten goed gevoetbald en waren de bovenliggende partij. Daarna zakten we in en zie je hoe goed Benfica is. Maar goed, we hebben kansen gehad, alleen maken we ze niet. En dat doet Benfica wel.'

'Na die goal willen wij wel aanzetten, maar zijn we niet meer in het ritme van de eerste helft gekomen', vervolgt de vleugelaanvaller van AZ. 'En in de omschakeling blijft Benfica gevaarlijk en zie je dat ze veel kwaliteiten hebben. We hebben het heel netjes gedaan. Een gelijkspel was verdiend geweest.'

Ondanks de nederlaag in eigen huis ziet Beerens kansen in Lissabon. 'Het wordt heel moeilijk natuurlijk. We moeten zorgen dat we goed spelen en dan weet je het nooit. Wij hebben er nog vertrouwen in.'