Inter verlost Podolski van Londense lijdensweg

Reacties

Lukas Podolski laat Arsenal na tweeënhalf jaar achter zich en verkast naar het Internazionale van trainer Roberto Mancini, die de komst van de Duitse international hoogstpersoonlijk aankondigde.

Inter verlost Podolski van Londense lijdensweg

Inter huurt Podolski (29) voor de rest van dit seizoen van The Gunners en kan de spits daarna definitief inlijven. De ex-speler van Bayern München en 1. FC Köln arriveerde gisteravond al in Milaan en kan waarschijnlijk dinsdag al debuteren in de topper tegen Juventus. Beide clubs zullen de transfer officieel bevestigen zodra al het papierwerk is afgerond, maar dat is slechts een formaliteit, getuige de berichten op social media van Mancini en Podolski zelf (zie onder).

Arsenal nam Podolski medio 2012 over van Köln. De spits kwam in zijn eerste twee jaargangen in Noord-Londen nog regelmatig in actie, maar verdween dit seizoen volledig uit beeld. Hij kwam in de eerste competitiehelft slechts tot 99 speelminuten voor Arsenal, dat dan ook welwillend tegenover zijn vertrek stond.

Inter kent een rampzalig seizoen en staat elfde in de Serie A. Naar verwachting is Podolski de eerste in een serie aanwinsten voor de Nerazzurri, die vanwege hun financiële problemen vrijwel uitsluitend spelers kunnen huren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.