Ibrahimovic: 'Zweden verdient het WK meer dan Portugal'

Aan de vooravond van de belangrijke play-off tegen Portugal, heeft Zlatan Ibrahimovic na het ontvangen van zijn achtste Zweedse Gouden Bal het vuurtje alvast opgestookt. Volgens de 32-jarige captain van Zweden verdienen Cristiano Ronaldo en zijn ploeggenoten het WK niet.

Ibrahimovic: 'Zweden verdient het WK meer dan Portugal'

'Wij werden in onze groep tweede achter het beste team van Europa (doelt op Duitsland, red.), zij werden tweede (achter Rusland, red.), terwijl ze eerste hadden moeten worden. Daarom vind ik dat wij het WK meer verdienen dan zij. Maar met de ploeg en de spelers die zij hebben, zijn ze de onbetwiste favoriet', vertelt Ibrahimovic in gesprek met Aftonbladet.

'Portugal is een groter voetballand dan Zweden', vervolgt de sterspeler van Paris Saint-Germain in de Zweedse krant. 'Zij zijn daarom de favoriet, daar twijfel ik niet over. Toen we Portugal lootten, wist iedereen: nu wordt het nog moeilijker om het WK te halen. Dat spreekt voor zich. Om ons voor het WK te plaatsen is absoluut geen makkelijke taak.'

Om na het mislopen van het WK 2010 in Zuid-Afrika niet voor de tweede opeenvolgende keer te ontbreken op een mondiale eindronde, ligt de verantwoordelijkheid grotendeels op zijn eigen schouders. De laatste negen jaar werd Ibrahimovic acht keer uitgeroepen tot beste voetballer van Zweden en met 46 interlandgoals is hij topscorer aller tijden Sven Rydell tot op drie treffers genaderd.

Voortrekkersrol
Ibrahimovic beseft terdege dat hij een voortrekkersol heeft. 'Ik ben aanvoerder en ik zal mijn team naar het WK moeten leiden. Zo simpel is het. Ik heb er genoeg ervaring voor, ik weet wat er wordt gevraagd. De aanvoerdersband geeft me veel verantwoordelijkheid, maar het is een verantwoordelijkheid die ik graag draag. Het stimuleert me alleen maar om nog beter te presteren. Des te meer verantwoordelijkheid, hoe beter ik speel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen