'Niet alleen de focus op Ronaldo in duels met Portugal'

Erik Hamrén, bondscoach van Zweden, maakte dinsdag zijn selectie bekend voor de play-offs om WK-kwalificatie tegen Portugal. Tijdens het perspraatje manoeuvreerde hij zijn eigen ploeg alvast in de rol van underdog.

'Niet alleen de focus op Ronaldo in duels met Portugal'

'Portugal is de duidelijke favoriet', laat Hamrén er geen twijfel over bestaan wie op papier volgens hem de sterkere ploeg is. 'Er zijn kansen voor ons, maar alles zal moeten kloppen. Als wij een foutje maken, zullen zij die meteen afstraffen. Zó goed zijn ze.'

Voor de buitenwacht is het treffen vooral een krachtmeting tussen supersterren Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic (op de foto links, Hamrén rechts). 'Ronaldo is zo'n speler die een elftal nét dat beetje extra kan geven, net zoals Zlatan aan onze kant. Het gaat erom dat je Ronaldo afstopt voordat hij op snelheid is. Maar goed, we kunnen ons niet focussen op één speler wanneer we tegen een topland als Portugal spelen', weet ook Hamrén.

Zweden start op vrijdag 15 november met een bezoek aan Portugal, vier dagen later wordt in Stockholm de return afgewerkt. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen