Ibrahimovic: 'Succes met PSG mijn eigen Gouden Bal'

De Gouden Bal is niet de prijs waar Zlatan Ibrahimovic naar streeft, ook al wordt de aanvaller van Paris Saint-Germain meer kwaliteiten toegedicht dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Ibrahimovic: 'Succes met PSG mijn eigen Gouden Bal'

Arsenal-manager Arsène Wenger stak zondag in Telefoot de loftrompet over Ibrahimovic, die afgelopen week in de Champions League met vier treffers Anderlecht over de knie legde (0-5). 'Of Zlatan beter is dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo? Op dit moment zou ik daarop zeker ja zeggen. Op 32-jarige leeftijd weet je hoe je het maximale uit je talent kan halen.'

Maar de Zweed zelf denkt niet dat de prijs voor de beste speler – de Gouden Bal - hem deze jaargang ten deel gaat vallen. 'Het succes van mijn ploeg is mijn eigen Gouden Bal. Ik droom er niet van deze prijs te winnen. Mijn droom is om prijzen te pakken met mijn team, individuele prijzen zijn een bonus', zei Ibrahimovic na het 2-2 gelijkspel bij Saint-Etienne van afgelopen zondagavond.

Vermoeid
De Zweedse international toonde zich gelukkig dat nog een puntje werd veroverd na een 2-0 achterstand. 'Het was een lastige wedstrijd voor ons. We hebben veel duels gespeeld en waren wat vermoeid. Maar dat mag geen excuus zijn.'

Paris Saint-Germain blijft door het gelijkspel ongeslagen in alle competities. De ploeg van trainer Laurent Blanc is ondanks het puntenverlies op doelsaldo nog koploper in de Ligue 1 voor AS Monaco, dat eerder op de zondag met 2-1 van Olympique Lyon won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen