Ronaldo en Ibrahimovic strijden in tweeluik om WK-ticket

In de strijd om vier resterende Europese tickets voor het WK 2014 neemt het Portugal van Cristiano Ronaldo het in de Europese play-offs op tegen het Zweden van Zlatan Ibrahimovic. Een van de twee wereldsterren zal daardoor ontbreken op de mondiale eindronde in Brazilië.

Ronaldo en Ibrahimovic strijden in tweeluik om WK-ticket

Alfred Finnbogason (SC Heerenveen) en Kolbeinn Sigthórsson (Ajax) stuiten met IJsland op Kroatië, dat met Luka Modric (Real Madrid) zijn voornaamste blikvanger heeft. Verder werden Oekraïne en Frankrijk, met sterren als Karim Benzema en Franck Ribéry, aan elkaar gekoppeld en is Griekenland tegenstander van Roemenië, tweede in de poule van Nederland.

Frankrijk, Griekenland, Kroatië, Oekraïne, Portugal, Roemenië, IJsland en Zweden eindigden in de groepsfase van de WK-kwalificatiecampagne van Europa als tweede. Denemarken viel als runner-up in Groep B buiten de boot. De ploeg van bondscoach Morten Olsen had van alle nummers twee de minste punten.

Begin dit seizoen stonden Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo met hun clubs Paris Saint-Germain en Real Madrid nog in vriendschappelijk verband tegenover elkaar.
Begin dit seizoen stonden Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo met hun clubs Paris Saint-Germain en Real Madrid nog in vriendschappelijk verband tegenover elkaar.

Op basis van de vorige week gepubliceerde FIFA-ranglijst verdwenen Portugal (14de), Griekenland (15de), Kroatië (18de) en Oekraïne (20ste) in pot 1, de koker voor geplaatste landen. Frankrijk (21ste), Zweden (25ste), Roemenië (29ste) en IJsland (46) kregen geen beschermde status.

De play-offs zullen op vrijdag 15 en dinsdag 19 november worden afgewerkt. In dezelfde weken kennen ook de barragewedstrijden van de andere continenten hun climax. Jordanië en Uruguay strijden als nummers vijf van Azië en Zuid-Amerika tegen elkaar, terwijl Mexico het als nummer vier van Noord- en Midden-Amerika opneemt tegen Nieuw-Zeeland, de winnaar van de Oceanische kwalificatiereeks. In Afrika staan de returns van de play-offs op het programma.

Programma Europese play-offs WK 2014
Portugal – Zweden
Oekraïne – Frankrijk
Griekenland – Roemenië
IJsland - Kroatië

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen