Ronaldo jaagt op Gouden Bal, 'hij is van een andere wereld'

Met zijn hattrick tegen Real Sociedad (5-1) bevestigde Cristiano Ronaldo zijn kandidatuur voor de Gouden Bal nog maar eens. De superster van Real Madrid weigert zich echter uit te spreken over zijn kansen op de prijs, die de afgelopen vier jaar telkens naar Lionel Messi ging.

Ronaldo jaagt op Gouden Bal, 'hij is van een andere wereld'

Ook dit seizoen is Messi één van Ronaldo's voornaamste concurrenten. Er gaan steeds meer stemmen op om de prijs naar de Portugees, die met zijn goals tegen Sociedad de grens van vierhonderd doelpunten doorbrak, te laten gaan.

Zelf houdt Ronaldo zich echter op de vlakte: 'Ik concentreer me op wat er op het veld gebeurt, want daar kan ik laten zien hoe goed ik ben. Ik praat niet over de Gouden Bal, want ik heb zelf geen invloed op die uitverkiezing.' Dani Carvajal vindt dat zijn ploeggenoot de individuele trofee dubbel en dwars verdient. 'Je kunt altijd op hem rekenen en hij levert elke wedstrijd een topprestatie. Hij is de beste speler ter wereld', aldus de rechtsback van De Koninklijke.

Ook trainer Carlo Ancelotti van Real was na de wedstrijd tegen Sociedad vol lof over Ronaldo. 'Het is ongelooflijk hoe veel en hoe makkelijk hij scoort. Hij is van een andere planeet', aldus de Italiaan. 'Het is eigenlijk onmogelijk om een woord te vinden dat zijn kwaliteiten beschrijft.'

Messi won de prijs in 2009, 2010, 2011 én 2012. Ronaldo eindigde in die jaren drie keer als tweede en één keer als derde. Ronaldo werd in 2008 verkozen tot 's werelds beste. Op 13 januari wordt in Zürich de nieuwe winnaar bekendgemaakt. Behalve Messi en Ronaldo geldt ook Zlatan Ibrahimovic als serieuze kanshebber.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen