Heerenveen betaalt bijna miljoen aan gouden handdrukken

SC Heerenveen heeft de afgelopen maanden bijna een miljoen euro betaald aan afkoopsommen voor falende functionarissen. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de club binnenkort zal publiceren.

Heerenveen betaalt bijna miljoen aan gouden handdrukken

In het kielzog van algemeen directeur Robert Veenstra sneuvelden nog vier medewerkers. SC Heerenveen betaalde een bedrag van circa 850 duizend euro om van de groep-Veenstra af te komen. Hoewel met mannen als Johan Hansma (technisch directeur) en Joost Steppé (commercieel directeur) pas enkele weken geleden een regeling werd getroffen, heeft de nieuwe leiding van de club ervoor gekozen om de gouden handdrukken te verantwoorden in het jaarverslag over het afgelopen seizoen.

De mannen die verantwoordelijk waren voor de uitslaande brand in het Abe Lenstra Stadion, zijn uiteindelijk beloond met tonnen. Ex-voorzitter Veenstra kreeg een bedrag van 375 duizend euro mee, de gevallen Hansma is een goede tweede.

Opmerkelijk, aangezien de ingeschakelde onderzoekers Jos Vaessen en Lense Koopmans in hun rapport schreven dat deze mensen er weinig van gebakken hadden. Ze gebruikten termen als 'geen draagvlak', 'ernstig gefaald', 'een ontbrekend onderling vertrouwen' en 'zich verstoppende directieleden'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen