Directie van SC Heerenveen maakt excuses voor column

De directie van SC Heerenveen heeft middels een brief excuses gemaakt voor de veelbesproken column die medio maart in het huis-aan-huisblad De Corner verscheen. In het blad, een uitgave van SC Heerenveen zelf met een oplage van een half miljoen, werd clubicoon Riemer van der Velde flink bekritiseerd.

Directie van SC Heerenveen maakt excuses voor column

De column van Albert van Keimpema zette kwaad bloed bij de nodige sponsors, supporters en vrijwilligers. Van der Velde werd een serie ontslagen, miskopen, hoge declaraties en slecht beleid verweten. Op het moment van uitkomen was er al frictie tussen voorzitter Robert Veenstra en Van der Velde. Uiteindelijk leidde de onenigheid tot het opstappen van de oud-voorzitter.

'Onze welgemeende verontschuldigingen voor de mensen die zich gekwetst voelen door de scherp geformuleerde column', zo luidt een deel van de brief die is ondertekend door Veenstra, die stelt dat Keimpema op persoonlijke titel schreef. 'In onze ogen heeft iedereen recht op een eigen mening. Albert is absoluut niet een spreekbuis van de directie.'

De brief, die op de clubwebsite te lezen is, is een antwoord op een oproep van de vrijwilligersclub Aktie 67, vrijwilligercoördinator Martin de Jong, de fanclub en de ondernemersassociëteit (OSSH). Veenstra spreekt in de brief ook uit nog steeds de intentie te hebben om een verzoeningsgesprek met Van der Velde te arrangeren. Tot op heden is daartoe nog geen initiatief genomen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen