Honderd sponsors in opstand tegen directie Heerenveen

Meer dan honderd sponsors van SC Heerenveen hebben zich aangesloten bij het verzet tegen de directie onder leiding van Robert Veenstra. Elke dag vindt initiatiefnemer Jelko van der Wiel nog nieuwe aanmeldingen in zijn mailbox.

Honderd sponsors in opstand tegen directie Heerenveen

Hij begon vorige week met een groep van dertien protesterende geldschieters. Van der Wiel wil nog niet zeggen of ook hoofdsponsor Univé bij de groep van dik honderd hoort die zich ernstige zorgen maakt over de koers van de club. 'We komen later met het complete verhaal naar buiten.'

De revolutie tegen Veenstra begint steeds groter vormen aan te nemen. De supportersverenigingen Nieuw Noord en Feanfan beraden zich op acties, nadat ze van de raad van commissarissen een onbevredigende schriftelijke reactie hebben ontvangen. De fans vinden dat de complete directie en raad van commissarissen weg moeten.

Voorzitter Edward Jousma van Nieuw Noord is vooral geschrokken na gesprekken met medewerkers: 'Zij schetsten een beeld van angst en intimidatie.' Dit zegt hij in een artikel in de nieuwe editie van Voetbal International, dat vanaf vandaag, woensdag 5 juni, in de winkel ligt.

Veenstra zelf heeft het in een reactie over 'eenzijdig schieten'. De directievoorzitter is niet van plan om op te stappen. 'Het wegsturen van een voltallige directie en raad van commissarissen is in mijn optiek absoluut niet de oplossing. Hiermee worden de problemen alleen nog maar groter.' (Tom Knipping) Lees in de nieuwste editie van Voetbal International waar de supportersverenigingen hun schokkende conclusies over de Heerenveen-directie op baseren. Klik hier om hem direct te bestellen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen