SC Heerenveen ziet de directiekosten in jaar fors stijgen

Verschillende clubs in de Eredivisie bezuinigden de afgelopen jaren op spelerssalarissen, maar gaven meer uit aan honoraria voor managers. Dat bleek al eerder bij Feyenoord, AZ, FC Utrecht en ADO Den Haag. Hetzelfde geldt nu voor SC Heerenveen.

SC Heerenveen ziet de directiekosten in jaar fors stijgen

In het seizoen 2011/12 ging er bij de Friese club 846.577 euro naar de bankrekeningen van de directeuren, terwijl dat een jaar ervoor nog 559.958 euro was. Ondanks de financiële en sportieve teloorgang.

Volgens directeur Robert Veenstra was dat niet het gevolg van salarisverhogingen. 'Het totaalbedrag bevat niet alleen de salarissen van de drie directeuren, maar ook nog altijd de afkoopsom die aan de voormalige commercieel directeur (Jan van Erve, red.) is meegegeven.'

Heerenveen maakt in navolging van veel Eredivisieclubs deze uitgaven openbaar. Dit in tegenstelling tot PSV. Het is een publiek geheim dat algemeen directeur Tiny Sanders en technisch directeur Marcel Brands hoge gages opstrijken, maar bedragen maken ze niet bekend. (Freek Jansen & Tom Knipping)

Lees meer over SC Heerenveen en de daar heersende onrust in Voetbal International nr. 6. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen