Veenstra: 'Titel voor SC Heerenveen nu niet realistisch'

Robert Veenstra is als directeur de stille kracht achter SC Heerenveen. David de Vries maakte een uitgebreid interview met de bestuurder.

Veenstra: 'Titel voor SC Heerenveen nu niet realistisch'

Veenstra gelooft niet dat de Friese club dit seizoen de landstitel kan winnen: 'Op dit moment is het niet realistisch. En als het dit seizoen mocht gebeuren, dan komt het door de concurrentie. Je bent in mijn ogen pas een echte kampioen als je het afdwingt, dat is dit seizoen niet het geval.'

Behalve over het sportieve succes van de Friese club komen in de nieuwe VI ook Veenstra’s ontmoetingen met Nelson Mandela en Barack Obama ter sprake. Bestel nu VI 9 in de VI Webshop Ola John kwam woensdagavond op Wembley weliswaar niet toe aan zijn debuut in het Nederlands elftal, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Anderhalf jaar geleden was de aanvaller nog een grote onbekende, bij FC Twente kent hij inmiddels een stormachtige ontwikkeling. Peter Wekking maakte een reportage over John in de week dat hij zijn eerste oproep van bondscoach Bert van Marwijk ontving. Hoe een toptalent binnen mum van tijd Ola van Oranje werd.

PSV-er Erik Pieters stond vier maanden langs de kant, maar maakte afgelopen zondag tegen Feyenoord zijn rentree. De linksback is echter niet zeker van zijn plaats bij PSV nu Jetro Willems op die positie langzaam doorbreekt. Toch verscheen Pieters wel in de basis van Oranje voor het oefenduel met Engeland. Thijs Slegers tekende zijn verhaal op.

Het duo Iwan van Duren en Tom Knipping raakt steeds verder ondergronds in de sporen van de voetbalmaffia. Deze week komen ze tot hun eigen verbazing uit in Huis ter Duin. Terwijl het Nederlands elftal zich in Noordwijk voorbereidt op Euro 2008 worden daar enveloppen met geld gegeven aan andere spelers om wedstrijden in Duitsland te fiksen. Vanuit Nederland lopen lijnen door heel Europa. In Scheveningen, Amsterdam en Noordwijk werden zaken gedaan.

Bruno Martins Indi heeft maar één doel: uitgroeien tot een internationale topverdediger. De twintigjarige Feyenoorder is in ieder geval een beetje op weg met een basisplaats bij zijn club en een uitverkiezing voor Jong Oranje. Martijn Krabbendam interviewde hem aan hand van zijn grote voorbeelden.

Ook in Voetbal International nummer 9:

- De column van Johan Derksen- Cedric van der Gun bij FC Utrecht- De bijzondere zege van Ajax in Manchester- Nico Dijkshoorn over Johan Cruijff- RKC-wonderkind Krisztián Németh- MVV anno 1992- De bewogen week van AZ- Uitsmijter met René van der Gijp VI nr. 9 ligt vanaf woensdag 29 februari in de winkel. Snelle bezorging kan ook. Bestel het nummer direct in de VI Webshop. Vóór 14.00 besteld, volgende werkdag in huis. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's