Felle machtsstrijd verdeelt Heerenveen in twee kampen

Lees het hele verhaal, meningen van verschillende kampen en de vertrouwelijke cijfers in in Voetbal International 6. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.

Felle machtsstrijd verdeelt Heerenveen in twee kampen

Hoewel SC Heerenveen komende zaterdag tegen VVV-Venlo sportief een stap omhoog wil zetten, blijft het onrustig binnen de club. De huidige directie heeft flink moeten saneren en daarmee volgens de tegenstanders de clubcultuur verwaarloosd.

Deze week worden beide kampen in Voetbal International tegen elkaar afgezet. Erevoorzitter Riemer van der Velde maakt zich zorgen over de huidige koers en wordt daarbij gesteund door een groep sponsoren. Zij dringen aan op een extern onderzoek, maar daar zien de huidige directie en raad van commissarissen geen toekomst in.

Aan de hand van cijfers wordt in VI het heden en verleden, en daarmee de onrust, nader verklaard. De huidige voorzitter Robert Veenstra kreeg tweeënhalf jaar geleden de ondankbare taak om keihard te saneren. Clubmensen werden op straat gezet en op alle vlakken werd er gesneden. Volgens het kamp Veenstra de enige oplossing om het voortbestaan van de Friezen te garanderen, maar de rust lijkt daarmee mijlenver weg in het Abe Lenstra Stadion. (Freek Jansen)



Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen