Heerenveen heeft het zwaar op turbulente transfermarkt

SC Heerenveen beleeft roerige dagen. Niet alleen kent de formatie van trainer Marco van Basten sportief zware tijden, ook kan hij op de transfermarkt nog wel eens een volgende aderlating tegemoet zien.

Heerenveen heeft het zwaar op turbulente transfermarkt

FC Twente leeft in onzekerheid over het vertrek van Leroy Fer naar Everton, maar algemeen bekend is dat de Tukkers bij een vertrek van de middenvelder naar Engeland vol willen inzetten op Filip Djuricic (foto) als vervanger. De Serviër is voor Van Basten juist nog een van de weinige overgebleven lichtpuntjes van zijn deze zomer flink uitgeklede selectie.

Waar Twente en Everton verder steggelen over de voorwaarden over de transfer waar aanvankelijk tien miljoen euro mee gemoeid was, lopen de gelijktijdige onderhandelingen tussen de Friezen en Twente eveneens stroef. Heerenveen wil niet zomaar afstand doen van Djuricic, maar is uit financieel oogpunt niet in staat ieder bod te laten lopen. Bij een megabod zullen de Friezen overstag gaan.

De onzekerheid over de samenstelling van de selectie komt bovenop de teleurstellende herstart van het seizoen. Heerenveen verloor tot woede van Van Basten eerst van Heracles Almelo en gaf tegen PEC Zwolle in de slotfase de eerste uitoverwinning uit handen (1-1). Een pijnlijke vijftiende plek is het gevolg.

De ZeeuwDie stand op de ranglijst zorgde er uiteraard voor dat technisch directeur Johan Hansma overuren draaide om het keurkorps van San Marco van een impuls te voorzien. De club wilde Demy de Zeeuw huren van Spartak Moskou, maar de verdedigende middenvelder koos voor een half jaar bij Anderlecht.

Ook een poging om Ruud Vormer bij Feyenoord los te weken mislukte, aangezien de Rotterdammers hem niet wilde laten gaan. Daardoor kwam Heerenveen uiteindelijk uit bij Joey van den Berg, die dinsdag werd vastgelegd. De verdediger annex middenvelder komt per direct over van concurrent PEC Zwolle, waar zijn contract na dit seizoen zou aflopen.

ToornstraMocht Twente alsnog Djuricic ophalen in Friesland lijkt Jens Toornstra het plan-B te worden. De middenvelder van ADO is gecharmeerd van de club in het noorden en is bereid over het rampseizoen van nu heen te kijken. Aan liquide middelen zal op dat moment geen gebrek zijn en gezien de degradatie naar de financiële categorie 1 kan ook ADO niet zomaar ieder bod laten lopen.

Tel erbij op dat Jeffrey Gouweleeuw nog steeds graag naar AZ wil verkassen en de onzekerheid bij de Friese volksclub is compleet. De vraag is daarbij wat de gevolgen van de transfermarkt gaan zijn voor de ploeg van Van Basten en de trainer zelf. Eerder dit seizoen uitte hij al openlijk kritiek op de kwaliteiten die voor handen waren in Friesland.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen