Anderlecht huurt De Zeeuw vijf maanden van Spartak

Demy de Zeeuw speelt de komende vijf maanden op huurbasis voor Anderlecht. De Belgische topclub huurt de middenvelder van Spartak Moskou, met een optie tot koop.

Anderlecht huurt De Zeeuw vijf maanden van Spartak

Komende week ondergaat de voormalige speler van onder meer Ajax en AZ medische testen in Brussel, waarop hij vrijdag een contract zal tekenen bij de ploeg van trainer John van den Brom. Algemeen directeur Herman van Holsbeeck is positief over de komst van De Zeeuw.

'We zijn opgetogen om een speler van het kaliber De Zeeuw naar Anderlecht te kunnen halen. De Zeeuw is een voormalige international met een mooie staat van dienst. Hij heeft alle kwaliteiten om het middenveld van Anderlecht te versterken', besluit Van Holsbeeck.

In Moskou kon De Zeeuw niet meer rekenen op een vaste basisplaats, wat hem deed twijfelen over zijn toekomst. 'Vorige week heb ik al een goed gesprek op het mooie trainingscomplex van Anderlecht gehad met de Nederlandse trainer John van den Brom en Van Holsbeeck', zegt De Zeeuw op zijn eigen website.

'Zij willen mij er graag bij hebben en ik wil graag weer op het veld staan. De komende vijf maanden zal ik dus het paars-wit van RSCA dragen, na die periode kijken we wel weer verder want ik sta daarna nog één jaar onder contract bij Spartak.'

'Ik ben heel erg blij dat alles nu rond is en ik kijk uit naar de mooie wedstrijden die eraan komen. Hopelijk winnen we de beker en halen we de landstitel binnen. Ik kan niet wachten. Ik heb hier meer kans op speeltijd en dank de club dat ze zoveel moeite voor me hebben gedaan. Van den Brom is een coach die offensief voetbal speelt, daar heb ik zin in', aldus De Zeeuw

Aangezien de Argentijn Lucas Biglia terugkeerde naar zijn geboorteland en vervolgens weinig van zich liet horen omtrent zijn toekomst, ging Anderlecht op zoek naar een alternatieve versterking. Met de komst van De Zeeuw lijkt een vertrek van Biglia ook aanstaande.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen