Transferdagboek 14/01: Gaitán, Sneijder en De Zeeuw

Met de start van een nieuwe kalenderjaar is ook de transfermarkt in de voetbalwereld weer open. Oftewel: vliegende directeuren, op transfers azende spelers en in de geldbuidel tastende clubs. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 14/01: Gaitán, Sneijder en De Zeeuw

Loïc Rémy maakt het seizoen zo goed als zeker af in de Premier League, maar bij welke club is nog altijd de vraag. Ondanks interesse van onder meer Arsenal, Napoli, Schalke 04 en Tottenham Hotspur leek de 26-jarige aanvaller van Olympique Marseille op weg naar Newcastle United. 'Ik wens Loïc het allerbeste toe in Newcastle', twitterde Joey Barton, die op huurbasis uitkomt voor Marseille. 'Geen zorgen, ik heb hem verteld wat hij kan verwachten. Hij is geweldig, Newcastle is de perfecte club voor hem.'

Maar een dag later zijn de tweets van Barton, die van 2007 tot 2011 speelde voor Newcastle en daarna de overstap maakte naar Queens Park Rangers, alweer achterhaald. 'Ik heb zojuist van gehoord dat Loïc Rémy heeft getekend bij QPR. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd bij Newcastle. Een cadeau voor manager Harry Redknapp wellicht? Ik dacht dat het afgerond was bij Newcastle, maar er moet iets misgegaan zijn. Geweldig nieuws voor QPR.' Maar goed, misschien dat Rémy dinsdag weer naar Newcastle vertrekt...

Manchester United verdedigt in de Premier League een voorsprong van zeven punten op nummer twee Manchester City, maar manager Sir Alex Fergsuon wil er alles aan doen om dit seizoen de landstitel te pakken. Volgens het Portugese Record hebben The Red Devils zich in Lissabon gemeld bij Benfica, dat twee sleutelspelers lijkt kwijt te raken aan de Engelse topclub.

Nicolás Gaitán wordt al langer gevolgd door Ferguson, terwijl in zijn kielzog ook Ezequiel Garay in beeld zou zijn. De 26-jarige Argentijnse verdediger wist in de periode 2008-11 zijn belofte niet in te lossen bij Real Madrid, maar nu lonkt een nieuwe kans in de top van Europa.

Ook Liverpool hoopt zich deze transferperiode te versterken met een verdediger en lijkt daarbij uitgekomen bij Vegard Forren. De 24-jarige verdediger, die vijf interlands speelde namens Noorwegen, werd in het verleden ook vaak in verband gebracht met Manchester United. Maar ook Everton, Fulham en Club Brugge waren geïnteresseerd.

Sky Sports meldt echter dat Liverpool de slag om Forren heeft gewonnen. Nog deze week reist de speler van landskampioen Molde FK af naar Engeland om kennis te maken met manager Brendan Rodgers, waarna de transfer waarschijnlijk spoedig afgerond kan worden.

Wes en Yo moeten snel beslissen waar hun toekomst ligt. Die mening is de preses van Internazionale toegedaan. De Italiaanse topclub heeft al eerder een akkoord gesloten met het Turkse Galatasaray en wil de druk op het Nederlandse echtpaar opvoeren. Wesley Sneijder (foto onder) kiest er samen met zijn echtgenoot echter voor rustig te bekijken waar hun toekomst ligt.

Voorzitter Massimo Moratti gaf eerder aan de perikelen rond de aanvoerder van Oranje beu te zijn en ging maandag zelfs een stapje verder. 'We willen vandaag nog antwoord, voor het einde van de dag', aldus de waarschuwende voorzitter van Inter. Sneijder heeft nog twee weken de tijd tot het sluiten van de transfermarkt (31 januari, red.) en wacht tot die tijd af wat er nog op zijn pad komt. Van de Serie A naar de Engelse Premier League, waar Newcastle United-speler Hatem Ben Arfa aangaf in de toekomst voor het Franse Paris Saint-Germain uit te willen komen. De in Frankrijk geboren middenvelder droomt van kleins van af aan al te mogen spelen in het Parc des Princes.

Op dit moment probeert Ben Arfa zijn club Newcastle, waar ook de Nederlanders Tim Krul en Vurnon Anita onder contract staan, te behoeden voor degradatie. Maar de drang om terug te keren naar de Ligue 1 blijft aanwezig. 'Voor PSG spelen zou een kinderdroom zijn die werkelijkheid wordt. Deze club zit nog altijd in mijn hart en om voor PSG te spelen zou geweldig zijn', aldus Ben Arfa tegen Le Parisien

Dan snel over naar de Belgische Eerste Klasse, waar Anderlecht het nog altijd moet stellen zonder de vermeend zieke Lucas Biglia. De Argentijnse middenvelder zit nog altijd ziek thuis in zijn vaderland. Volgens zijn manager Enzo Montepaone wil de aanvoerder van Anderlecht niemand zien en moet hij rusten tot 20 januari. Ook reageerde de belangenbehartiger op de bereikbaarheid van de 26-jarige spelverdeler. 'Biglia zijn telefoon werkt niet buiten Europa en Anderlecht probeerde mij op een oud nummer te bereiken', aldus Montepaone.

De afwezigheid van Biglia, die aan lijkt te sturen op een tussentijds vertrek, dwingen de beleidsbepalers van de club uit Brussel op zoek te gaan naar een eventuele vervanger op het middenveld. Demy de Zeeuw lijkt een grote kanshebber om de mogelijk vacante positie in te gaan vullen bij de ploeg van trainer John van den Brom.

Belangstellenden als AC Milan, Borussia Dortmund, Fiorentina, Málaga, Newcastle United kunnen Biglia, die absoluut geen trek heeft in een overgang naar Rusland, voor het contractueel vastgestelde bedrag van acht miljoen euro overnemen van de Belgische lijstaanvoerder.

We blijven in Brussel, waar Anderlecht in de zoektocht naar een aanvaller op de tenen getrapt van FC Porto. De Portugese club is niet gediend van de toenadering tot zijn spits Kléber (foto onder), zo verkondigt voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa. 'Ik ben van niets op de hoogte. Maandag dien ik een klacht in bij de FIFA. Ook de speler zelf zal worden bestraft.' De Brusselse club is zich overigens van geen kwaad bewust, alles gaat volgens de regels. Over Anderlecht gesproken, Roland Lamah heeft in Brussel zijn eerste stappen als prof gezet. Inmiddels heeft de 25-jarige aanvaller zich na Roda JC en Le Mans met Osasuna in de kijker gespeeld van Swansea City. Zijn absentie dit weekend bij de wedstrijd tegen Real Madrid is een teken dat een transfer aanstaande is.

Jonathan de Guzman breekt in Engelse media een lans voor de Belg met Ivoriaanse roots, die in de ogen van de voormalig Feyenoorder past bij Swansea City. 'Ik herinner me nog dat ik Nederland tegen hem speelde. Hij is sterk, scoort, heeft een goed schot en is snel.'

Een naam van een andere oud-Feyenoorder dook op in de Engelse kranten. Manager Harry Redknapp wil namelijk Salomon Kalou met Queens Park Rangers voor de neus van West Ham United wegplukken. De Ivoriaanse aanvaller staat zeker open voor een terugkeer naar Engeland na zijn sombere perspectieven bij Lille, dat hem ook liever kwijt dan rijk lijkt te zijn. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images.

Bekijk hier al onze video's