Djuricic bezorgt Heerenveen in Waalwijk eerste uitzege

SC Heerenveen heeft vrijdagavond op bezoek bij RKC Waalwijk de eerste uitzege van het seizoen geboekt. Door een benutte strafschop van Filip Djuricic, die zelf aan de basis stond van die penalty, wonnen de Friezen met 0-1 terwijl ze bijna de gehele tweede helft met tien man hadden gespeeld.

Bij de formatie van trainer Marco van Basten stond nieuweling Joey van den Berg, hij speelde als enige nieuweling vanaf het begin, in de 85ste minuut aan de basis van het enige doelpunt. De van PEC Zwolle overgekomen middenvelder stuurde Djuricic weg.

De Serviër, die ondanks interesse van FC Twente en Ajax in Heerenveen bleef, omspeelde Frank van Mosselveld en Henrico Drost voordat hij naar de grond ging na een overtreding van doelman Jeroen Zoet. Een rode kaart en een strafschop waren het gevolg. Djuricic benutte zelf het buitenkansje en liet de ingevallen doelman Arjan van Dijk kansloos.

Op het moment van de gegeven penalty stond Heerenveen al ruim een half uur met tien man. Ramon Zomer had kort na rust een rode kaart gekregen voor het naar de grond werken van invaller Mart Lieder. Met elf tegen tien drukte RKC Waalwijk het elftal van Marco van Basten diep weg op eigen helft, maar ondanks de nodige kansen kwam de ploeg van Erwin Koeman opnieuw niet tot scoren. Vijf minuten voor tijd kreeg het daarvoor alsnog de rekening gepresenteerd.

Voor RKC was het al de vierde wedstrijd op rij zonder treffer. Eerder werd het net niet gevonden tegen Willem II (0-0), FC Twente (0-0) en NAC Breda (0-4). Voor de dit seizoen teleurstellend presterende Friezen is het pas de eerste uitoverwinning. Daardoor stijgt Heerenveen naar de twaalfde plaats. RKC staat twee plaatsen hoger met slechts een punt meer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.